Вижте най-шантавите неща, с които човечеството се храни! (СНИМКИ)

Вижте най-шантавите неща, с които човечеството се храни! (СНИМКИ)
Гласувайте за статията

От пресните хрупкави скакалци – до кокошите яйца, сварени в урина: всяка култура на планетата си има свои представи за това коя храна е и вкусна, и полезна.

Полусуровият гущер от Саудитска Арабия е считан за лечебна храна

Полусуровият гущер от Саудитска Арабия е считан за лечебна храна

За европейците много от екзотичните блюда на други народи са чиста гадост! Светът обаче става все по-тесен за плодящото се човечество и комисариатите по прехраната неслучайно намекват за предстоящи промени. Очаква се световен недостиг на месо – всеки грам протеинr вече ще се цени много повече без значение дали става дума за маймунски мозък, кучешки пенис, паяк или втасала в саламура зловонна северна риба. От ООН препоръчват на европейците да изучат по-подробно собствения си свят на насекомите, защото това е огромен протеинов потенциал! Представяте ли си го?!

Супа от кучешки пениси - мммммммммммм...

Супа от кучешки пениси – мммммммммммм…

В Перу например нямат нищо против т.н. жабешки сок. Прави се от одрана сурова жаба, която се смила в блендер и се смесва с още 20 ингредиента. Сред тях са бял боб, мед, алое. Тази храна е смятана за най-добрия афродизиак.

В Саудитска Арабия се кефят на полусварен гущер от специален вид. Той достига дължина до 70 сантиметра и е традиционна храна, смятана за лечебна, почти панацея.
Истински деликатес в Китай са супите от животински пениси – най-често телешки или кучешки, или смесено. Висок протеинов състав, гарантиращ прилив на първична сила!
А какво ще кажете за нещото, наричано балют? Умират за него в Тайланд, Камбоджа и Малайзия. Това са яйца от патица, в които има развит зародиш с човка и пера.

Балют: пилето в черупката си има човка и перца

Балют: пилето в черупката си има човка и перца

Такива яйца се сваряват и сервират като деликатес – един от най-търсените в тази част на земното кълбо. Тъкмо по тази причина ги приготвят в промишлени количества.
В Сардиния пък правят сирене от сурово козе мляко, което бъка от личинките на специален вид муха. Освен че е с противна миризма, то направо мърда като живо от дребните червеи. Яде се с тях и е скъп деликатес.
Още за шантавите храни на човечеството – ТУК!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар