Тази музика звуча, докато “Титаник” потъваше! (ВИДЕО)

Тази музика звуча, докато “Титаник” потъваше! (ВИДЕО)
Гласувайте за статията

Безброй вещи от оборудването и багажа на пътниците в “Титаник” са отишли на дъното, но част от тях са се запазили и отново възкресяват трагедията. Сред тях е музикална кутийка във форма на прасенце.

Едит Розенбаум пускала песничката безброй пъти, докато "Титаник" потъвал

Едит Розенбаум пускала песничката безброй пъти, докато „Титаник“ потъвал

Прасенцето не потънало: то било “спасено” в една от лодките и попаднало в колекцията на Националния музей на мореплаването в САЩ. За жалост механизмът на кутийката бил повреден и доскоро никой не знаел каква е мелодията, скрита в играчката. Сега вече е възможно тя да бъде чута, пишат от topnews.ru по информация от задокеански медии.

Играчката била собственост на Едит Розенбаум, която пътувала в първа класа на “Титаник”. В суматохата момичето останало само, с музикалната кутийка в ръце. Когато започнала евакуацията на VIP-пътниците, Едит упорито отказвала да напусне кораба. Тогава един от моряците изтичал към нея и й извикал: “Ако не искаш да се спасяваш – дай да спасим поне детето ти!”. Мъжът издърпал прасенцето от ръцете й и го метнал в спасителната лодка. На Едит й се сторило, че майка й я вика оттам и слязла. Това била спасителна лодка №11, в която имало предимно деца. В продължение на няколко часа Едит непрекъснато навивала пружинката и пускала популярната по онова време песничка La Sorella, за да отвлича вниманието на малките пътници от потъващия “Титаник”.

Десетилетия след трагичната история специалистът по томография Андрю Рамси успял да възстанови музиката на замлъкналата кутийка чрез модерни компютърни технологии. Чуйте музиката, озвучила трагичната морска сцена с потъващия “Титаник”!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

2 коментара по “Тази музика звуча, докато “Титаник” потъваше! (ВИДЕО)”

  1. Ivan Iliev Nikolov

    сеп. 09. 2014

    zdrav te tova ne6to mixaresva mogo mixaresvami owdovam leden vi welavi lek den

  2. Ivan Iliev Nikolov

    сеп. 09. 2014

    mixaresva

Добавете коментар