Има ли подходяща възраст за брака, а за любовта? Въпрос на късмет ли е или на житейски опит? 

За мнозина бракът е сериозна крачка, на която трудно се решават да направят в живота си. Дали обаче има значение на колко години е един мъж, когато я предприема, за това дали бракът ще е успешен. Проучвания показват, че най-успешни са браковете, в които мъжете са около 40 -те. Защо е така? Мъжът на 20 години иска повече приключения и не е готов за обвързване, такива бракове са прибързани и често неуспешни, На 30 повечето мъже все още се доказват в професията и личните им отношения остават на заден план. Но на 40 един мъж вече в повечето случаи има солидна кариера, знае какво харесва у една жена, търси повече приятел и разбирателство, затова браковете при тях са по-успешни и продължителни.

[caption id="attachment_301726" align="aligncenter" width="300"]Koga-da-se-ojenim Kога е готов за сериозна любов мъжът?[/caption]

Въпреки негативите, които всяка жена се сеща, когато чуе 40-годишен мъж ерген - има навиците на стар ерген или има много властна майка. Това обаче е заблуда много често мъжете на 40 са много по-сериозни във връзките си и готови за семейство.