Еузебио вече го няма, но споменът за този футболист остава вечен

Рано тази сутрин почина едно от най-емблематичните имена на футбола - Еузебио да Силва. Роденият в Мозамбик футболист е имал сърдечни проблеми, в следствие на които се е стигнало до най-лошото, съобщава Zasada.bg.

Еузебио си отиде от земята едва 20 дни преди 72-рия си рожден ден. Той обаче остава вечен в сърцата на всички португалци. За този национален отбор нападателят направи много, извеждайки го до третото място на Световното по футбол през 1966 г. Именно заради огромната почит и любов на Португалия към Еузебио, в страната е определен тридневен траур в негова памет.

[caption id="attachment_304408" align="aligncenter" width="300"]Eusebio-pochina Един от случайте, в които Еузебио е в болница заради болното си сърце[/caption]

Еузебио да Силва Ферейра е легенда на Бенфика, с чийто отбор печели КЕШ (1962). Новината за неговата смърт разплака не само Португалия, но и абсолютно  всички, които са свързани с футбола. Дори Кристиано Роналдо, който не е гледал на живо Еузебио като футболист, изрази съжалението си от гибелта на легендата.

Почивай в мир, шампионе!