Милиони жени по света са във възторг от гардероба на Кейт Мидълтън – очевидно съпругата на принц Уилям вече е всепризната модна икона. Но кралица Елизабет е недоволна: тя смята, че 32-годишната Кейт се облича прекалено фриволно за високия си статус.

[caption id="attachment_306994" align="alignright" width="300"]Кралица Елизабет иска от Кейт да се облича по-благопристойно и да носи наследствените бижута Кралица Елизабет иска от Кейт да се облича по-благопристойно и да носи наследствените бижута[/caption]

Кралица Елизабет се е заела да прегледа гардероба на Кейт, пишат от woman.ru. Това занимание е изключително важно, тъй като през април принцът, съпругата му и малкият принц Джордж ще направят триседмично протоколно турне до Австралия и Нова Зеландия.Това пътуваме вместо самата кралица Елизабет представя монархическото семейство в отвъдморските територии на империята. През последните седмици младото семейство рядко се появява публично – Кейт и Уилям са изцяло ангажирани както с грижите за сина си, така и с подготовката на важното пътуване.

Именно подготовката за пътуването до Австралия тревожи кралица Елизабет, тъй като доста изнервяща част от нея е стъкмяването на тоалетите, които херцогинята на Кеймбридж ще носи със себе си. В съответствие с наситената програма на пътуването се очаква Кейт да се преоблича средно по четири пъти на ден. Въпреки адмирациите към стила на Кейт, кралица Елизабет не крие, че тоалетите на младата жена не са й по вкуса.

[caption id="attachment_306995" align="alignleft" width="199"]Късите роклички на Кейт вбесявали кралица Елизабет Късите роклички на Кейт вбесявали кралица Елизабет[/caption]

Кралица Елизабет губела настроението си всеки път, когато Кейт пазарува дрехи онлайн и носи роклички на точки от масови колекции. Тя дори изказала недоволството си от това, че херцогинята се облича в евтини дрехи, обича късите поли и хич не й пука, когато вятърът ги вдигне неприлично високо. Другата мъка на кралица Елизабет била, че Кейт не си пада по бижутата от кралския трезор и предпочита да носи семпли обеци и шноли вместо фамилните диадеми, брошки и колиета.

За пътуването до Австралия кралица Елизабет поставила някои условия, с които Кейт няма как да не се съобрази, научи kliuki.bg. Сега тя е не само съпруга на един от престолонаследниците, но и майка на друг и трябва да се носи по-благопристойно и тежко. Очаква се новите дрехи на Кейт да са с по-безопасна дължина. Освен това кралица Елизабет намекнала на дворцовите  дизайнери, че няма да е зле да обезопасят дрехите на Кейт, както правят за нея: в подгъвите на всяка пола или рокля на кралица Елизабет се вшива специална метална нишка, която не позволява на вятъра да върши лудории.

Дали всичко това е истина или поредните клюки “дописват” отношенията между кралица Елизабет и Кейт Мидълтън? Не след дълго сами ще се убедим в истинността на всичко описано.

http://youtu.be/aU8OP5ycDtE