Кийра Найтли и Салма Хайек са сред актрисите, поискали закрила на жените в Афганистан от талибаните!

С писмо призив за помощ Кийра Найтли и Салма Хайек, и много други популярни имена се обръщат към министър-председателя на Великобритания Дейвид Камерън преди 8-ми март - Международния ден на жената. Това съобщават Contactmusic.com, както и изданието "Вести" у нас.

[caption id="attachment_309632" align="alignright" width="300"]Салма Хайек И Кийра Найтли срещу талибаните Салма Хайек и Кийра Найтли срещу талибаните[/caption]

Звездите са обезпокоени за правата на жените в условията, в които живеят те в Афганистан. Потъпкването на женските права, опасността за живота, натиска от талибаните, невъзможността за изява на мнението са част от проблемите, които са засегнати в писмото до Дейвид Камеран, научи Kliuki.bg. Под него са се подписали известни личности като Бенедикт Къмбърбач, Джилиан Андерсън. Майкъл Шийн, Грейсън Пери.

[caption id="attachment_309635" align="alignleft" width="300"]Красиви жени в името на хубава кауза Красиви жени в името на хубава кауза[/caption]

Писмото завършва с призив да не се изоставят жените в Афганистан и да се търсят реални начини за подобряване на живота им. Тази новина е точно в унисон с днешния празник на жените по света. В много страни жената е подценявана и дори малтретирана. Каузата на тези знаменитости, макар и хубава само по себе си, по-скоро има пожелателен характер и едва ли в действителност ще подобри живота на жените в Афганистан, но е една малка стъпка за нужната промяна в много места по света.

Нека не забравяме, че ден като 8-ми март е празник за всяка жена, но има жени, на които им е невъзможно да празнуват. Промяната в мисленето започва от всеки един поотделно, докато се стигне до истински резултати в политиката и живота на хората по света!