Огромна лекарска грешка намалява драстично шансовете на Шумахер!

Страшна новина разтърси днес света като бомба. Оказа се, че е налице огромна лекарска грешка, която обрича Михаел Шумахер и драстично намалява шансовете му за възстановяване. Това съобщи немското списание "Щерн" като се позовава на твърдението на водещ специалист хирург в Германия.

"Огромна грешка - това са направили лекарите с Михаел Шумахер, когато вместо да го откарат незабавно в болницата в Гренобъл, те първоначално са го завели в малка клиника, където са го оперирали. Заблудил ги е фактът, че след удара, той е говорел и е бил с отворени очи. Това обаче много пъти кара лекарите да се бъркат за състоянието на пациента и да смятат, че той няма сериозни травми. А дефакто не е така, както се оказа при Шумахер", коментира експертът медик пред немското списание.

[caption id="attachment_313050" align="alignright" width="300"]Михаел Шумахер може да не се възстанови, заради лекарската грешка, коментира специалистът Михаел Шумахер може да не се възстанови, заради лекарската грешка, коментира специалистът[/caption]

Фактът, че Михаел Шумахер не е бил транспортиран веднага в реномираното и специализирано болнично заведение в Гренобъл, може да му навреди толкова, колкото и самото падане, смята експертът. Ако в началото още са били взети всички необходими мерки и е било подходено по друг начин, то пилотът е можел да бъде далеч по-добре.

Припомняме, че Михаел Шумахер падна фатално на ски писта през декември миналата година и оттогава е в състояние на кома. В един момент той даде признаци на възстановяване, но те са все още твърде малки, за да може да се каже, че Шумахер ще се възстанови.

Дори и да отвори очи обаче, травмата на мозъка му е толкова голяма, че е почти невъзможно Михаел Шумахер да се превърне в същия човек, който е бил преди инцидента. Но семейството му не се интересува от това, защото единственото и най-голямо тяхно желание е Шумахер да оживее. Както и на милионите му симпатизанти по света.