Множество фенове на Боб Хоскинс и почитатели на киното изразиха тъгата си от смъртта на актьора

Гибелта на британската звезда Боб Хоскинс предизвика много прочувствени коментари в интернет. Голяма част от феновете на киното като цяло изказват съболезнованията си и са категорични, че това беше и остава един велик актьор.

"Няма да те забравим, Боб!" - е сред най-честите коментари във Facebook.

Боб Хоскинс почина вчера на 71-годишна възраст. Като официална причина бе оповестена повалилата го през последните седмици пневмония. Здравето на актьора обаче бе сериозно разклатено от цели две години, тъй като през 2012 му откриха заболяването на Паркинсон.

[caption id="attachment_313979" align="alignright" width="300"]Смъртта на Боб Хоскинс предизвика вълна от тъга Смъртта на Боб Хоскинс предизвика вълна от тъга[/caption]

Най-значимото признание за работата на Боб Хоскинс идва през 1987 година. Тогава той е номиниран за Оскар за вълнуващата си роля във филма "Мона Лиза". Там играе детектив Били Ралф. Филмът се превръща в голям хит и печели наградата "Златен глобус".

Сред останалите по-известни продукции, в които се е снимал Боб Хоскинс, са "Хук", "Морски сирени", "Бразилия" и други.

Преди 2 години той окончателно се пенсионира, тъй като се разболя от Паркинсон. Завинаги обаче остава в съзнанието на своите близки и колеги като много благ и сърдечен човек. Неслучайно има много коментари, изразяващи съжалението от смъртта му.