Ще бъде много интересно да се види какви ще бъдат талантите на фестивала "Откритие 2014"

Морската ни столица Варна е домакинът на 23-тото издание на поп-рок-джаз фестивал на име "Откритие 2014". Тази година, освен традиционната надпревара в категория музика за изпълнител и песен, на фестивала организаторите са включили представяне на филми, книги, изложби, представяне на популярни и ново изгряващи музиканти от Европа, както и от родната ни сцена. В рамките на фестивала е включен и радио конкурс, чрез който слушателите от различни държави ще могат да определят с гласуване коя е най-добрата композиция.

[caption id="attachment_314792" align="alignright" width="212"]Какви таланти ще открием на фестивала "Откритие" Какви таланти ще открием на фестивала "Откритие"[/caption]

 За годините, през които се провежда фестивалът "Откритие 2014", на варненска сцена са гостували различни изпълнители от 57 държави, от шест континента, припомня Kliuki.bg.

Тази година впечатление прави гостуването на джаз изпълнителката Александрина Симеон. Много популярни български групи и изпълнители също ще се представят на сцената на "Стоян Бъчваров" в красивия град Варна. Някои от тях са Михаела Филева, Nickname, Орлин Павлов, "Lot Lorien" и много други.

[caption id="attachment_314793" align="alignleft" width="300"]Документален филм за рок групите от последните две десетилетия на миналия, незабравим за музиката, 21 век Документален филм за рок групите от последните две десетилетия на миналия, незабравим за музиката, 21 век[/caption]

"Откритие 2014" ще се проведе от 11 до 22 май, като на датите 17 и 18 май са разделите за най-добрата песен и изпълнител, където ще участват музиканти от 18 държави - Украйна, България, Великобритания, Русия и други. А на 19 май ще се излъчи премиерата на втора част от трилогията "Млада кръв 2", филм за БГ групите от 80-те и и от 90-те год.

Програмата на фестивала е много обещаваща, много млади изпълнители от света и България очакват своята публика.