Петко Димитров е страшно притеснен, търси лекарска помощ за Яна!

Петко Димитров е страшно притеснен и побърза да потърси лекарска помощ за съпругата си Яна, с която се случи нещо лошо. Оказа се, че от няколко седмици насам танцьорката не е добре, а състоянието й се влошило още повече. Яна, която роди първородния си син Доменик преди по-малко от месец, дори заплашвала, че ще изостави бебето си. За този ужас в дома на Петко Димитров разказаха познати на бизнесмена, съпричастни с тревогата му.

Привидно "болестта" на Яна не може да се конкретизира точно като болест, макар че ако не се преодолее навреме, това състояние може да доведе до такива последици не само за нея, но и за детето. Яна Акимова страда от синдрома на майките първескини, известен като следродилна депресия. Този род депресия обаче се изразява различно и в различни степени при всяка една родилка.

[caption id="attachment_316871" align="alignright" width="225"]Петко Димитров Яна Акимова не е на себе си, а Петко Димитров не знае какво да прави[/caption]

От известно време насам Яна не спирала да плаче, да вдига скандали и да изпада в истерични пристъпи като заявявала, че не е нормален родител и не я бива да се грижи за бебето си. Тя се обвинявала, нападала себе си, след което настроението й моментално се променяло и тя скачала срещу Петко Димитров. Бизнесменът сторил всичко, за да я кротне и да я увери, че това е временно и ще отмине, но напразно.

Семейството дори потърсило помощ от бабите, които веднага се притекли и опитали да насърчат Яна и да я убедят, че всичките й страхове са единствено на психическа основа. Танцьорката обаче настоявала Петко Димитров да бъде постоянно до нея и бебето, пише вестник "Слава". Дори заплашвала, че ако Петко не спре да излиза, щяла да зареже малкия Доменик и тя.

"Това няма как да стане, защото Петко Димитров е сериозен човек с отговорен бизнес, който трябва да бъде наглеждан всяка вечер. Той няма как да остави заведенията си на самотек, защото с тях се грижи за препитанието на Яна и бебето. Затова му се налага да излиза вечер, а Яна изпада в истерия", разказват приятели на Петко Димитров.

В крайна сметка се наложило Петко Димитров да потърси спешно лекарска намеса и се доверил на опитността на известен столичен психиатър, който да посещава Яна всеки Божи ден. Всички се надяват, че с лекарската помощ родилката ще успее да се оправи и да се завърне към нормалния живот.