Емил Чолаков твърди, че в дъжда нямало нищо притеснително, а хората са причинили трагедията

Емил Чолаков за първи път се появи в ефир разстроен. Вечно усмихнатият синоптик на bTV за първи път беше видян от зрителите тъжен и с разтреперан глас в ефира на „Нека говорят”. Пред Жени Маркова телевизионерът не можа да скрие вълнението си породено от случилото се преди дни, видя kliuki.bg.

Емил Чолаков беше буквално разкъсан по форумите, защото в нощта преди трагедията във Варна и Добрич си позволил лековато да поднесе метеорологичната прогноза. Според хората в интернет не бил достатъчно сериозен и не акцентирал върху опасността, а се лигавел както обичайно пред камерите.

[caption id="attachment_318350" align="aligncenter" width="300"]Емил Чолаков твърди, че всичко ще се повтори, но причината няма да е във времето, а в нас! Емил Чолаков твърди, че всичко ще се повтори, но причината няма да е във времето, а в нас![/caption]

Дали до него са достигнали коментарите на хората или е покрусен от нелепата смърт на хората, Емил Чолаков не можа да се успокои по време на цялото интервю. За него нямало нищо необичайно във времето – било си както винаги, но немарливостта на властта и „овчедушието” на данъкоплатците причинили трагедията.

Приказките за HAARP били лудост, той и колегите му си свършили работата и ясно обяснили, че никой не бива да подценява обстановката. Още през настоящата седмица се очаквала „буря на изток” – просто всичко се повтаряло. Въпросът бил да вземем нещата в собствените си ръце.

Синоптикът обаче изглежда тотално обезверен – всичко щяло да се забрави. Затова винаги се случвало едно и също. „Страшно е. Мен ме хваща страх“, допълни той.

Вижте какво още каза Емил Чолаков във ВИДЕОТО ТУК и как една емисия го превърна в най-критикувания метеоролог в нета: