Една малко позната българка от известна фамилия, а именно Станка Желева. Това е щерката на българския бивш президент Желю Желев!

Станка Желева е 44-годишна, преди около двадесет години напуска страната си и отива да учи в Париж, следва графичен дизайн. Там в един от най-прекрасните и романтични градове се среща и с бащата на двете си деца - Адриан Вела. Той е колумбиец и след като стават семейство, през 2008 година се завръщат в родината на Станка - България, и започват да се занимават с изкуство за деца, научи Kliuki.bg.

[caption id="attachment_319269" align="alignright" width="300"]Една непопулярна българка от известна фамилия Една малко позната българка от известна фамилия[/caption]

Въпреки че идеите и проектите на това семейство са много нестандартни и стойностни, те не са толкова популярни, колкото заслужават да бъдат. Откакто са в България, Станка и съпругът й организират безплатни ателиета за рисуване в музеите, като целта им е да представят света на изобразителното изкуство по най-привлекателния за подрастващите начин, пишат и в "Капитал". В интервю наследницата на Желю Желев споделя, че е скромен и непретенциозен човек, харесват й движението, красотата, цветовете, това я кара да рисува, а рисуването я прави щастлива, както и децата й.

[caption id="attachment_319271" align="alignleft" width="300"]Инициатива, която възпитава любов към рисуването Инициатива, която възпитава любов към рисуването[/caption]

Животът и работата на Желева доказват колко скромно и ненатрапчиво човек, дори и в България, може да прави добри инициативи, които дават резултати и помагат на децата. Тази година Станка и мъжът й проведоха Детски панаири в градовете - Благоевград, Бургас, Враца, Русе, София, през август и септември ще организират още и други в Пловдив и Бургас.