Ice Bucket Challenge – родни и световни звезди се поливат с кофи в името на благотворителна кауза

Ice Bucket Challenge е новата мода сред звездите, но няма нищо общо със суетата!

Звезди от близо и далеч се заливат с кофи ледена вода в името на това да помогнат на определена кауза. Зад Океана тя е свързана с нуждите на ALS Association, която се грижи за нуждите на хора страдащи от амиотрофична латерална склероза, научи kliuki.bg.

Ice Bucket Challenge действа на принципа „Предай нататък”. Според правилата всеки, звездата, всеки, който се навие да се залее с ледената вода, трябва да дари 10 долара за каузата. В противен случай дължи 100 долара! След това избира трима души, които разполагат с едно денонощие, за да отвърнат на предизвикателството. Ice Bucket Challenge поля и Марк Човекът, който създаде и вдъхнови Ice Bucket Challenge е атлет, който се превърна в инвалид заради Амиотрофичната латерална склероза (АЛС). Той запали за идеята лица като Дейвид Бекъм, Марк Зукърбърг, Бил Гейтс, Мики Рурк, Чарли Шийн, а от клана Кенеди се включиха цели 18 души за групов душ.

[caption id="attachment_323320" align="aligncenter" width="300"]Ice Bucket Challenge завладя и Гришо Ice Bucket Challenge завладя и Гришо[/caption]

„Българската връзка” са Нина Добрев и Григор Димитров. Младият ни тенесист прие о Ice Bucket Challenge и предизвика приятелката си Мария Шарапова, Крис Кермод и Дарън Кейхил. Ice Bucket Challenge заля звездите Рафи, Ники Станоев и Павел Владимиров в ефира на Нова ТВ пък изпробваха леденостудена вода в подкрепа на 32-годишната Ивелина Кехайова. Младата жена е болна от каротидо-кавернозна фистула и средствата за лечението й се събират на BG90TTBB94005526776399 BIC код: TTBB BG 22 Експресбанк.

Ето най-забавните прояви на звезден Ice Bucket Challenge: