Без скандали и медийни изяви, мина някак незабелязано - един от най-желаните мъже в политиката Петър Стоянович се раздели с жена си малко след като им се роди син!

Малкият Йоан се роди лятото, а министърът от кабинета "Орешарски" сам обяви и то чрез социалните мрежи, че не живее вече с половинката си Мария Девизиева.

Сочениният за женкар Петър Стоянович обяви, че има връзка с водещата Гергана Стоянова, но много уважава жена си Мария и смята да се грижи и за общото им дете. Той обаче нямал никакво намерение да прави живота си публично достояние, занапред всичко оставало между него и семейството му, просто не желаел да се правят повече спекулации относно него и детето му, пишат и от изданието "Всеки ден".

[caption id="attachment_325918" align="alignright" width="300"]Развод между политици Развод между политици[/caption]

Мария Девизиева е по-млада от Стоянович и за нея това е първо дете, но за него трето. Той вече има син Иван  и момиченце Ани, дори Мария се разбирала много и с двете му големи деца. Самият батко Иван измислил името на бебето - Йоан, защото бащата на Мария се казва Йордан, а Жана е била от любимите лели на Петър Стоянович, вече покойница, така Йоан съчетал тези имена.

Цялата тази идилия обаче за жалост бързо била помрачена от желанието на Стоянович да напусне семейното жилище, независимо че бебето е още съвсем малко и се нуждае от грижи.

[caption id="attachment_325919" align="alignleft" width="300"]Девизиева, Стоянович и бебето Йоан Девизиева, Петър Стоянович и бебето Йоан[/caption]

И Мария Девизиева и Петър Стоянович, дълги години не бяха основни лица на политическата сцена, но те имат много дълъг опит. Мария е от основателите на НДСВ, още съвсем млада и начинаеща като юрист започва да се занимава и с политика, докато пък Стоянович беше деец от движението "Гергьовден", но и двамата от последните две години отново започнаха по-активна политическа дейност и така политиката и техните професии ги събират и както пишат и "24 часа", поради многото си ангажименти, любовта им в началото е била повече чрез интернет. Имат 175 страници изписани в скайп, смс и мейли, докато заживеят заедно. Лошото е, че пламналата спонтанно искра бързо угасва за тях.