Любовта за Миро - музиката, неговият герой - Иисус Христов, признава изпълнителят на "Върха на планината"

Миро е музикант, творец, композитор, изпълнител, а сега и отново в ролята на жури и ментор в музикалният формат "Гласът на България".

Но както сам той признава пред "Стандарт", смята да пее до 40 години, след около 2 години приключва с музиката като изпълнител на сцена и ще се отдаде на творчеството на музика, но зад кадър. Нещо, което започна преди години като напътстваше още много малката Дивна. Единственото, което все още го кара да пее, е това, че има наистина много фенове и много хора, които го обичат, и това го държи жив и щастлив.

[caption id="attachment_326597" align="aligncenter" width="300"]Любовта за Миро е музиката Любовта за Миро е музиката[/caption]

Но се чувства изтощен, освен това от известно време той не чувства никаква необходимост да се съобразява с това, което е модерно или сега се слуша често. Затова много неща, които е написал, ги предлага на други изпълнители. Защото не иска и не се чувства добре, когато той ги изпълнява, не му е необходима такава популярност вече.

Животът на Миро до момента е все под знака на музиката - още от 7-годишен, казва той. Затова иска да се види извън нея, да не пее повече. Но пък освен хубави емоции, сцената му дава и разочарования и го среща с много хора, които го предават в последствие. Затова сега си движи проектите почти сам и предпочита малки клубни изяви, а не мисли за големи турнето.

Способността на Миро да прави хитове е призната, той е създал редица, още с дуетната си половинка Галя от "Каризма", а и като самостоятелен изпълнител след това. Той е един от изпълнителите на родната ни сцена с най-богата и дълга сценична кариера и затова определено е един можещ и добър ментор за младите таланти в "Гласът на България" и през този сезон по телевизия Би Ти Ви.