Симона Евгениева спечели вота на хората и миналата година за конкурса “Miss Tourism International” в Куала Лумпур

Симона Евгениева посреща новата седмица с короната на Мис България 2014.

Най-достойната да приеме короната на миналогодишната носителка – Нанси Карабойчева, идва от Монтана и е само на деветнадесет години. Симона Евгениева пребори конкуренцията на шестнадесет претендентки от различни краища на държавата, видя kliuki.bg.

Сладураната не е непозната за любителите на подобни конкурси. Още миналата година беше безапелационен победител в интернет класацията на конкурса “Miss Tourism International”, който се проведе в Куала Лумпур. simona evgenieva 2 Симона Евгениева напусна родна Монтана, за да следва в университет. В момента е студентка ІI курс в специалност „Агробизнес и развитие на регионите”. За да се издържа, докато учи си помага с хонорари като модел. Тя е в каталога на агенция „X Model Group” вече три години. simona evgenieva 4 Завистници заподозряха интрига, защото камерите проявявали определен интерес към Симона Евгениева. Девойчето демонстрирало самочувствие на сигурна победителка, което говорело, че титлата нямало да я изненада никак. simona evgenieva 5 Същите тези конспиратори връчиха короната предварително на Александрина Цветкова, но тя не се класира дори в тройката на „Мис България”. Подгласници на Симона Евгениева станаха Дани Димитрова от София, която се класира трета, а второто място зае Мария Цветанова от Костинброд.

По неизвестни причини, първият, който поздрави новата Мис България беше посланикът на Турция Сюлейман Гьокче.

Симона Евгениева е висока 170см и с почти идеални мерки: 90/62/90. Победителката в юбилейното 25-то издание на конкурса „Мис България” даде първото си интервю безкрайно щастлива. Момичето сподели, че не си е помисляла, че може да победи, а какво остава – да мечтае за короната.

Присъстващите на конкурса бивши носителки на титлата й пожелаха да носи най-престижното звание с достойнство, да се занимава с благотворителност и да запомни, че красотата само помага, но не е най-ценното.

Симона Евгениева ще представи България на конкурса Мис Свят, който ще се проведе следващата година.