Смъртта на Боряна Тихолова, която се запомни с явяването си в X Factor през 2011 година, предизвика масови негодувания сред българите!

Вече няколко дни трагедията с младата Боряна Тихолова тегне над България. Момичето, което участва в X Factor преди повече от 3 години, почина след внезапно разболяване. Окончателната диагноза се оказа скорострелен бактериален менингит. Боби почина на 25 януари, след повече от седмица агония. Хората обаче масово негодуват, че се е стигнало до фаталния край, и обвиняват за него лекарите. Из социалните мрежи различни потребители, повечето от които дори не са познавали момичето, се бунтуват срещу трагедията, забеляза Kliuki.bg.

Главната причина е, че действията на медицинските лица могат да бъдат поставени под съмнение относно адекватността им. Първоначално Боряна посещава лекар в Свищов, понеже там живее и учи. Докторът обаче не открива тежкото заболяване, което тя носи, а отчита главоболието и високата й температура като нервен срив заради студентските изпити в Стопанска академия. Предписва й антидепресанти и я праща пак у дома, както писа "24 часа".

[caption id="attachment_334356" align="alignright" width="300" class=" "]Боряна Тихолова участва в X Factor и точно като певица искаше да я запомнят... Боряна Тихолова участва в X Factor и точно като певица искаше да я запомнят...[/caption]

Още на следващия ден обаче състоянието на участничката в сезон 1 на X Factor се влошава и тя е изпратена с "Бърза помощ" в свищовската болница. След това я преместват във Велико Търново, където й правят скенер. Той обаче, незнайно как, не показал менингит.

Симптомите на Боряна се засилват, като тя дори загубила способността си да говори правилно. Затова е изпратена в Плевен, където й правят ядрено-магнитен резонанс. Той вече показва жестокото заболяване. Оказва се, че херпес енцефалит е поразил мозъка й. Това е заболяване, което рядко се срещало в българската практика. Въпросителните около това, дали Боряна Тихолова е можела да оживее, остават.

"Ако още в Свищов бяха разбрали, че й има нещо повече от нервен срив, може би щеше да бъде спасена."

"Нямам думи просто... От една болница на друга и накрая чак третата е установила болестта. Можеше да се спести ценно време и да се приложи най-подходящото лечение, ако веднага се бе установило заболяването."

"Българските лекари затриха още един човек."

Това е едва малка част от коментарите, които заливат интернет. Лекуващият лекар от плевенската болница твърди, че ситуацията е била безнадеждна. Може би е било така там, но остава отворен въпросът защо първите две болници не са реагирали бързо и адекватно.

Боряна Тихолова издъхна на едва 22-годишна възраст. Любовта й към музиката датира от много години. Тя я накара да се яви в X Factor, където изпълни страхотно италианска песен. Поклон!