Легендарната рок група „Джудас Прийст“ пристига за концерт в столицата София през идното лято, по-точно на 30 юни ще свирят в зала „Арена Армеец“. Вълнението на феновете е огромно!

Рок бандата вече повече от четиридесет години гради световна музикална кариера. Изпълнители са на култови песни и албуми в рок музиката, имат повече от 40 милиона продадени копия, награди, включително Грами за най-велико метъл изпълнение през 2010 г. Освен това са популярни и с грандиозните си концерти на живо, прекрасна атмосфера и професионални изпълнения. Вечните хитове на рока - Breaking The Law, Heading Out to the Highway, Living After Midnight и още много, много други техни творби са само едно от множеството доказателства за таланта на изпълнителите, пишат и от изданието „Вести“.

[caption id="attachment_336196" align="alignright" width="300"]"Джудас Прийст" ще могат да зарадват българските музикални рок фенове съвсем скоро "Джудас Прийст" ще могат да зарадват българските музикални рок фенове съвсем скоро[/caption]

Незабравими за ценителите и за музиката като цяло са албумите на Judas Priest - British Steel (1980) и Screaming for Vengeance (1982), както и Defenders Of The Faith (1984) и Painkiller (1990). А миналата година групата издаде пореден (17-ти стидиен албум) със заглавие - Redeemer of Souls, който зае престижното шесто място в класациатя на Билборд 200. Това е и най-високата позиция на групата през цялата им дълга музикална кариера, което провокира огромния интерес към албума и групата.

Самите музиканти признават в интервюта по повод успеха на последния албум, че постоянно вдигат летвата все по-високо и искат максимума от самите себе си, за да радват феновете си и да са доволни от своя музикален продукт. Така че всички истински фенове на британската банда "Джудас Прийст" и рока като цяло у нас ще имат сериозен повод да се радват и още една причина да чакат с нетърпение лятото да дойде по-скоро, счита Клюки.бг. Роб Халфорд, китаристите Ричи Фокнър и Глен Типтън, барабанистът Скот Травис и басистът Иън Хил ще пеят и свирят на родна сцена