"Съдби на кръстопът" се оказа една успешна, но и доста скандална тв продукция

През последните 2 години "Съдби на кръстопът" се оказа един от най-големите хитове в родния ни тв ефир. Оказва се обаче, че една от причините, поради които зрителите толкова много харесаха продукцията, вече не съществува като аргумент за качеството на предаването. От Нова ТВ изрично заявиха, че ще бъдат ползвани само и единствено непрофесионални актьори и всички с опит, било то като актьори или просто в телевизия, ще бъдат игнорирани.

[caption id="attachment_338774" align="alignright" width="300"]Едни от актьорите в "Съдби на кръстопът" Едни от актьорите в "Съдби на кръстопът"[/caption]

Продуцентите не удържаха на думата си и вече ползват за епизодите си доста често хора, които са работили за медия. Най-фрапантен е случаят с Илия Георгиев, който от години работи в "Биг Брадър" като самия Биг Брадър, писа и "ШОУ". Неговият глас се чува от всички зрителите на предаването, както и от съквартирантите. Този човек обаче участва в "Съдби на кръстопът", което е в разрез с правилата, обявени от Нова ТВ.

[caption id="attachment_338775" align="alignleft" width="208"]Илия Георгиев - Биг Брадър Илия Георгиев - Биг Брадър[/caption]

Това далеч не е единственото скандално обстоятелство около популярната риалити продукция. Продуцентите умишлено се опитваха дълго време да заблудят зрителите, че историите са напълно автентични, т.е играят се от самите герои. Затова много често самите оператори са въвлечени в сцените и дори се разговаря с тях, забеляза Kliuki.bg.

Друг скандален момент в "Съдби на кръстопът" е свързан със заплащането. Вярно е, че един епизод се снима за ден, понякога два, но хонорари от типа на 50-100 лв. са недопустими за света на киното. Продуцентският екип обаче се възползва от факта, че актьорите нямат опит и им пробутва доста малко пари, при положение че един епизод изкарва около 11 хил. лв.

Връщайки се на изискването за липса на опит в света на шоубизнеса, можем да забележим още едно нарушение. Няколко от актьорите, участвали в "Съдби на кръстопът", вече бяха забелязани да играят и в другото предаване от този тип - "Истински истории".

Все повече стават онези фенове на "Съдби на кръстопът", които негодуват срещу неспазването на собствените правила от страна на риалити предаването. Хората са бесни, защото се чувстват предадени и измамени. Недопустимо е да ти предлагат едно нещо, а да ти дават друго. За умишените подвеждания на зрителите говори и фактът, че след снимките всеки един актьор няма право да споделя каквото и да било за предаването в рамките на 3 месеца. Така е по договор, но изниква въпросът дали този, който няма какво да крие, ще се опитва да го прави 3 месеца?!