Мариус Куркински е име в родното театрално поле за изява. След като направи истинска революция в моноспектакли, Мариус Куркински или както се казва реално Ивайло, се разви и се насочи към по-тежките постановки и автори.
След като представи своите зашеметяващи постановки по Чехов и силните тестове на Достоевски. Мариус изправи публиката на крака в последните две години със своите превъплъщения и емоции в - Сънят на смешния човек.
Тогава както и Мариус Куркински признава пред журналисти, той преживява емоционален катарзис и духовно израстване. Това дава следа и на неговото творчество, пресъздадено в тези бележити негови роли. [caption id="attachment_377742" align="aligncenter" width="300"]Мариус Куркински в един по-светъл период Невероятните превъплъщения на великия Мариус Куркински на родната ни сцена и за наше възхищение[/caption]
Наскоро, едва преди седмици, беше премиерата на най- новото му творение, спектакъл на име Черното Пиле.
В него, освен философски и душевни равносметки за човека и съдбата, Мариус показва и своето невероятно умение да прави хумор и да весели публиката с тъжни по своята същност пиеси.
За тези, които не вярват, горещо препоръчваме.
За твореца Мариус Куркински, желаем от изданието - "Клюки.бг", една силна и много успешна в личен и професионален аспект година.
Макар да е толкова реализиран той все още е сам в семееен план и приближава своята 50 годишнина, това го терзае често, дано открие своята сродна душа, за да усети личната си цялост. [caption id="attachment_377739" align="aligncenter" width="300"]Мариус Куркински в един по-светъл период - Снимка 2 Мариус Куркински - режисура, игра, музика, живот за театъра, толкова много талант в едно име[/caption]
Още много роли и все така добри театрални вдъхновения.
Без много мислене, можем да определеим Мариус като явление в родното ни театрално съвремие, неповторим и единствен по своя вид талант, той ни представя достойно и пред лицето на целия свят.