Жрици на любовта изнудвали женени мъже за крупни суми

Служители на ГДБОП разследват известната плеймейтка Светлана Василева - Гонзовица, че е най-актуалната ВИП сводница към днешна дата в България. Това разкриха пред „Уикенд” двама независими един от друг източници. Единият е служител на специалните служби, а другия е важен фактор в ъндърграунда. Според сигнала, който е подаден при антимафиотите и за който все още нямало категорично потвърждение, че е истински, самата Гонзовица не само уреждала, а и приемала поръчки. Около нея имало няколко момичета, които били пробутвани на заможни клиенти. Едната се казвала Мартина и е танцьорка в дискотеки. Най-големият връх в кариерата й е бил корица на известно еротично списание. В бардака бръмчала и друга дама, популярна като Моника.

Сумите, за които се говори, варирали между 1000 лева и 1000 евро на нощ – в зависимост от това дали поръчката идва от българин или чужденец. Ако момиче отиде да изпълнява поръчка извън България, цената е по 2000 лв. на ден плюс поемане на всички разходи като самолетни билети, вътрешен транспорт в града, храна, напитки и не на последно място - усърден шопинг по бутици.

Освен въпросната Мартина, около Гонзовица се навъртали още десетина бръмчалки, жадни и отворени към идеята за изкарване на лесен кеш. Не обаче класическия платен секс бил печелившия бизнес на Василева и компания, се твърдяло в сигнала. По идея и лична реализация на известната плеймейтка част от клиентите се превръщали във финансови заложници. Ставало въпрос за мъже, които са женени и имат деца. Малко след първата нощ с консумация започвало изнудване за пари. Сценарият на рекета бил прост, но ефикасен. Ако жертвата не започне да прави редовни преводи към организаторката, съпругата му щяла да разбере за изневерите.

„Уикенд” научи, че преди време разследващите са установили преводи за обща стойност от над 500 000 лв. в сметката на една от проститутките. Въпросното момиче е от малък провинциален град, родители й живеят в панелка, а тя имала средно образование и нито един ден трудов стаж. Има сериозни подозрения, че тази сума е набавена от изнудване на клиенти.

[caption id="attachment_387006" align="alignleft" width="300"]Светлана Василева Разследват Светлана Василева[/caption] Актуална клюка в ъндърграунда сочи, че Гонзовица се опитала да направи този номер и на известно лице от подземния свят, свързан със застрахователния бизнес. Другата й касичка бил женен мъж от Пловдив. Плеймейтката си правила работните срещи с момичетата й в известен гръцки ресторант в столичния квартал „Драгалевци”. Необяснимо за официалните й доходи уж като модел за различни реклами, тя карала джип „Порше Кайен” - бял на цвят, който струва 300 000 лв. Не е ясно защо НАП още не е направила проверка на скандалната дама – чудно откъде са парите за пътуванията и луксозния начин на живот, който води. Светлана Василева не за първи път се забърква в афера, свързана с проституция. В края на юни 2012 г. прокурорът от Софийска градска прокуратура Милко Момчев по време на съдебно заседание официално разкри, че Гонзовица е била жрица на любовта. Тя работела като компаньонка в модна агенция. Позовавайки се на думите на една от свидетелките по това дело - Мисис България Свят 2008 Ралица Тодорова, магистратът каза, че Светлана е работела като компаньонка в агенцията, близка до бос от СИК и дори е участвала в подбора на момичетата.

След това разкритие Светлана Василева се направи на доста учудена. Защитната й теза гласеше, че никога не е работила в модна агенция и не познава лично лицата, които я клепат. „Не мога да повярвам, защо моето име решиха да намесят”, проплака тогава Гонзовица. Тя дори се закани да съди Ралица Тодорова, но такова дело за клевета няма заведено и до днес.

Тодорова стоеше в основата на ареста през 2012 г. на Хамстера, шофьора му Цвятко Цветков, шефа на модна агенция „Май Ейнджъси” Мирослав Йончев и разкритието за Светлана Василева. Те бяха обвиняеми за създаването на престъпна група с цел контрол над проститутки и трафик на жени за сексуални робини. Спецченгетата тогава твърдяха, че Хамстера използвал модната агенция на Миро Йончев, за луксозен бардак. Структурата на организацията е била пирамидална. Най-долното ниво са компаньонките – девойки, които се водели манекенки към „Май Ейджънси”. Реално обаче не са имали договор с фирмата. Това се е правило с превантивна цел - при проблеми с полицията или данъчни служби, агенцията да излезе чиста. Работата по набиране на нови момичета и контрола върху парите е осъществяван от бившата Мисис България Ралица Тодорова, която била на втора позиция в йерархията. Тя е и била най-довереното лице на Мирослав Йончев. Според ченгетата, девойката се е отчитала лично на него. Самата Ралица също проституирала наравно с останалите си колежки. Миската имала и пълна свобода да измисля нови методи, чрез които да се рекламират проститутките и да намира нови клиенти. По този начин в края на 2010 г. се е създал прочутият каталог „Салата Цезар”. Така всъщност се е казвала електронна поща, регистрирана на сървър в България. Баровците мераклии за секс получавали парола, чрез която да влезнат в имейла. Вътре били качени снимки на манекенки, имената им и цени. Поръчката ставала пак с писмо.

В МВР имали подробни разпечатки на IP адресите на всички лица, които са влизали в пощата. През 2011 г. бандата на Хамстера разширила бизнесът си и започнали да изнасят момичета за чужбина, основно за Белгия. Лъжели компаньонките, че там ще имат осигурени примамливи битови условия и гарантирани 10 000 евро чиста печалба за 3 месеца работа. Таксата която трябва да отчитат за престъпната организация, е била едва 1000 евро за целият период от време.

На 2 октомври 2015 г. Специализирания наказателен съд прекрати делото срещу Антон Петров-Хамстера, Цвятко Цветков и Мистър България 2003 Мирослав Йончев за сводничество. Причината бе, че повече от 2 години прокуратурата не успя да внесе в съда обвинителен акт срещу тях поради липса на сериозни доказателства за уж сводническата им кариера. Светлана Василева пък въобще не беше и подведена под наказателна отговорност.

„В момента има нова мода във ВИП проституцията. Знаковите сводници се оттеглиха и бизнеса се пое от самите момичета, които изграждат мрежа с няколко проверени приятелки. Така не могат да бъдат обвинени в сводничество – всяка предлага себе си, закон за проституцията няма и не е подсъдно да правиш секс за пари”, обясняват запознати със схемата. Автор: ИВАЙЛО ПЕТРОВ Източник: вестник "УИКЕНД"