Бунт: Перник изригна срещу „Фермата“, Иван и Андрей замърсявали язовира до града! (още подробности)

Бунт: Перник изригна срещу „Фермата“, Иван и Андрей замърсявали язовира до града! (още подробности)
Гласувайте за статията

Перничани изригнаха срещу „Фермата“, която мърсяла околностите им!

На бунт срещу „Фермата“ на Иван Христов и Андрей Арнаудов скочиха в мрежата стотици жители на Перник. Те са твърдо против риалитито да се разиграва под носа им. И по-специално в непосредствена близост до язовир Студена, който е основният водоизточник на града.

Фермата

Жители на Перник скочиха на бунт срещу Фермата, която замърсявала язовир Студена

В протеста си хората споделят, че по принцип на това място не може да припари човешки крак, а къмпингуването и строителството са изрично забранени. Те са убедени, че участниците и животните във „Фермата“ ще замърсят околната среда и водите на язовира с отпадъци и екскременти.

„Фермата“ не е разположена в зона – пояс 1 на язовир Студена, в която има ограничен достъп. И ограничена възможност за извършване на дейности. Имаме договор, сключен с ВиК и в него е ясно, че са спазени всички необходими изисквания.

Фермата има изградена собствена канализация и отходните води се вливат в контейнери, нищо не отива към водата. Всеки ден идва специализиран транспорт, който ги източва. Целият боклук, който се създава, се събира в контейнери и се извозва на обозначените за това места“, отговориха моментално и в писмен вид от екипа на риалити формата.

Продуцентите Иван и Андрей допълват, че животните на Фермата се намират на разстояние километър от брега, а екскрементите и боклуците от тях се събират всеки ден.

„Смеем да твърдим, че най-сигурното място – такова, на което не може да има нередности, е там, където има 52 камери. При това работещи 24 часа в денонощието“, обясняват още от предаването.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар