6 причини шоколадът да води до отслабване – вече ще повярвате!

6 причини шоколадът да води до отслабване – вече ще повярвате!
Гласувайте за статията

Шоколадът не бива да се поставя в категорията от храни, които пречат на вашето отслабване

Време е да научите цялата истина за любимия на всички дами шоколад – той не е спънка по пътя към вашето отслабване. Всъщност едва ли има човек, който ходи по земята, а не е ангел и да мрази това изделие на хранителната индустрия. Някои може би не смеят да си признаят, но фактите говорят сами.

Има основателни причини да смятаме, че тази вкусотия не би могла да ви създаде проблеми, ако сте решили да свалите излишните килограми. Каква е тайната?

Прочетете тези шест точки и ще осъзнаете сами на какво се дължи:

  1. Видът на шоколада

Все пак има едно изрично условие и то е, че качественият и възможно най-полезен шоколад, това е черният. Процентите на натурално какао в него трябва да са поне 70, за да говорим за шоколад без добавено солидно количество захар, което със сигурност ще ви забави в желанието ви за отслабване.

Това е и първата секретна информация, с която се сдобихте току-що. Пристрастеността ви към сладкото определено ви изиграва лош номер, всеки път когато си поставите за цел да изглеждате перфектно. Избягвайте шоколадови продукти, които съдържат много захар или подсладители. Ако заложите на черните варианти, в които има какао и какаово масло, те ще удовлетворят нуждите ви от „дозата“, без която не си представяте живота и в същото време няма да погълнете толкова калории.

Сега разбирате защо някои производители влагат чисто какао в своите препарати за отслабване и премахване на целулит.

  1. Разликата в калориите

След като вече беше засегната темата за калориите, редно е да се направи важно уточнение, че за тях има значение от какъв източник идват. Много по-добре за тялото ви и за хормоните ви, от които зависи отслабването, е те да идват натурално какао, отколкото да са доставени със съдействието на захарта. Различни авторитети биха седнали да оспорват твърдението, но по-същественото и правилно е вие да експериментирате, за да може да се уверите лично в него.

  1. Ендорфини, ендорфини – добре сте ни дошли

Не е случайно залитането ви по шоколада, вероятно сте наблюдавали тази обвързаност. Ако ежедневието ви е натоварено, стресът е преминал допустимата за вас граница, вие страдате психически и физически. Затова търсите да си набавите щастие – в буквалния смисъл. Стига да имаше събития, които да ви радват толкова, едва ли щяхте да посягате към шоколада, но във вашия случай това си е направо с лечебна цел.

А отслабването, когато сте измъчени и се фиксирате в идеята, но не давате спокойствие на тялото си никога не се получава, забелязали ли сте?

  1. Черният шоколад стимулира метаболизма

Една чудесна новина за всички любители на какаовото изкушение. Освен това той засища, което регулира апетита ви и не ви позволява да изпадате в неловки ситуации, свързани с преяждане.

  1. Допустимо удоволствие

След като той се оказва една позволена наслада, ясно е, че залитанията ви към други забранени такива ще са инцидентни или ще липсват напълно. Трябва да признаем, че няма идеални хора, които винаги да спазват наложените ограничения в храненето. Всеки от нас се нуждае от своето бягство и по-удачно е да го получи с помощта на шоколада.

  1. Кръвообращението във форма

Шоколадът се грижи за разреждането на кръвта, което пък влияе и на състоянието на мускулите. Когато тяхната ефективност е в отлична форма, вие изгаряте повече калории, дори и да сте в покой. Ако го съчетавате и с умерен спорт, резултатите в огледалото ще са повече от приятни за очите.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар