Мегз втрещи: Не искам прошка от никого! (дизайнерката запали мрежата с поста си – виж тук)

Мегз втрещи: Не искам прошка от никого! (дизайнерката запали мрежата с поста си – виж тук)
Гласувайте за статията

Мегз остава вярна на характера и собствените си виждания за живота!

Дизайнерката Мегз взриви мрежата преди броени дни с поста, който публикува. Да, за нея не е необичайно да излива чувствата и мислите си публично. Този път обаче Каканашева реши да говори за прошката. Която, родителката й я посъветвала да поиска за Сирни Заговезни.

Мегз

Мегз не иска прошка, иска отговорност

Миглена Каканашева обаче отказва да направи това. Като вместо прошка, пожела на хората да бъдат отговорни за думите, постъпките и действията си. Към себе си и околните. Ето какво написа Мегз в профила си.

„Не прошка, а отговорност поискайте от близките си днес!

Майка ми ми каза, че днес било ден за прошка. „Ако днес поискаш прошка от някой, когото си обидил, той ще ти прости. А душата ти ще се освободи от болката, която си причинил“ – ми разказваше по телефона. А аз си представях как си е сложила умната физиономия и си клати главата.

Все пак я изслушах и си помислих – „Чудесен повод да се освободите от стари дупчици в душата и преди да са се превърнали в кратери, които да ви разболеят“.. Не, наистина, направете го, ще се почувствате чисти.

Но, думите й както обикновено ме отведоха в посока съвсем противоположна на нейните мисли и …
…не за прошката, искам да ви пиша аз днес, а за обидата. Защото вярвам, че само когато човек осъзнае силата на обидата и съзнателно реши да не го прави, той може да бъде истински чист – не за ден или седмица, а завинаги отвътре.

Знаете ли в момента пиша и рева като глупаво малко момиче, ама … просто май много съм напъхала в себе си и ме боли ..

Аз съм един от най-обижданите хора в тази страна. Чула съм толкова обиди за себе си, че каквото и да ми кажете едва ли ще ме изненадате. Знаете ли по едно време екипът ми не смогваше да трие обидни коментари за мен самата под снимките ни.

Не за продуктите, а за Миглена – колко съм глупава, колко съм грозна, кой ме чукал и кой е създал бизнеса ми. И клетви, десетки клетви. Дори хората пишат лош коментар за мен, в който например ми пожелават да умра, а после броят колко лайка е събрал коментара и се кефят, че други им го харесват.

А вътре пише – да умра. Или хора, които искат да влязат в публичното пространство ме обиждат за кеф, рейтинг или, за да влязат в някоя статия. И влизат, а хората четат и коментират и се кефят.

За себе си аз знам, че съм много повече от тези думи. Мъчно ми е само, че обидата се е превърнала във форма на забавление. В начин да си харесван и популярен.

И нито веднъж, дори при най-острите копия не си позволих да изневеря на себе си. Затварях си очите и си казвах, има справедливост, има кой да види. Щом Господ не спира да ти дава, значи си повече от техните думи.

Така правя аз, деца. Така правете и вие, ако сте обиждани.
И обратното, знаете ли колко лоша енергия изпращате към себе си и близките си когато обиждате. Обидите стават ваше собствено огледало и отнемат от собствената ви сила да постигате.

Помнете – каквото сте казали – го има вътре във вас под една или друга форма – може да е действие, желание или просто намерение и мисъл, но го има. Защото обидата разкрива преди всичко същността на обиждащия.

Затова днес ви моля не за прошка, а за отговорност“, написа Мегз.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар