Венци Мицов отдавна е възприеман от мнозина като непукист, циник и дори простак!Бившият депутат и член на култовата група

"Хиподил" Венци Мицов разтърси мрежата преди часове. Огромният човек, когото мнозина считаха за циник и дори простак, се оказа с огромно сърце. Досущ като Шрек. [caption id="attachment_405871" align="alignright" width="225"]Венци Мицов Венци Мицов трогна с писмо до жена си[/caption] Венци показа себе си с прочувственото писмо, което написа на своята съпруга Диана Мицова за годишнината от сватбата им. Ето го и него: "Здравей, Дидка!!! Знам, че още спиш и за това реших да ти пиша, за да не те събудя... Помниш ли датата 02.05.1998 година? Валеше дъжд... В Кюстендил, в центъра на града растат някакви дървета, които, когато ги навали дъжд, започват да миришат гадно. Някой каза, че това били "гинко билоба", от ония, дето ги използват за лекарство против забравяне на разни неща, но аз помня все още, че тръгнахме към обредния дом с колата на чичо Жоро. Култов "Опел рекорд". В този момент, пътувайки към това сакрално място, засякохме полицейска блокада. "Трябва да се върнете, защото има мач на Велбъжд" - каза учтиво полицая и върна цялата сватба. Върнахме се, минахме по други улички и стигнахме до обредния дом. Вътре ни чакаха за последна справка.

"Някой от вас да страда от психически заболявания"- попита вещото лиице.

"Ами да, аз" - рекох и ми се стори, че това е много смешно, че даже се и засмях.

Ти беше много красива. С бяла рокля, с една особена прическа, от ония, които ги правят само за сватбите. Аз бях с костюм (мразя костюмите, дори когато години по - късно станах общински съветник, което е голям проблем за една малка истерична групичка във фейсбук, рядко нося единственото си сако) и с някаква сватбарска бяла китка, закачена за ревера. А яката ми беше като на селски Ник Кейв - стърчаща над ревера на сакото. Двамата бяхме чудесна двойка - нещо като красавицата и звяра... Глупости - като красавицата и идиота. А после ритуала мина, родителите ни черпиха с бонбони, след това бяхме в кръчма, там всички се напиха, имаше джем сешън. И така, неусетно и без да възприемаме света много насериозно минаха 20 години. А днес ти още спиш, аз пия кафе и чакам да стане 8,30, за да те събудя с целувка.

Защото те обичам! И защото, мило мое момиче, всичко, през което минахме през последните 20 години, нямаше да мога да понеса, ако бях без теб!

Е, да, днес имаме кола, която е набор на сватбата ни, имаме ипотека, която ще изплатим за 30 - годишнината от брака си.

Но това са пълни глупости и суета. Нищо в тоя живот нямаше да има смисъл, ако те нямаше теб!

Честита ни порцеланова сватба, моя принцесо! Обичам те! Повече от себе си!!!", написа Венци Мицов в профила си в мрежата. И буквално трогна до сълзи не само близките, но и виртуалните си приятели.