Малката Вивиан Вачева загина нелепо в турски курорт!

Едва на 7 годинки. На толкова си отиде преди дни от света малката звездичка Вивиан Вачева. Племенница на красивата Мари Вачева и дете на тенора Веселин Вачев. Трагедията е огромна и почерни цялото семейство. Още повече, защото се случи по абсурден и нелеп начин. [caption id="attachment_408247" align="alignright" width="300"]Вивиан Вачева Малката звездичка Вивиан Вачева загина едва на 7 годинки[/caption] Както знаем, Вивиан Вачева е била на почивка със семейството си в турския курорт Aquasis De Luxe Resort & SPA. На 7 юни тя се пуска по водната пързалка в басейна на хотела, но веднага след нея се спуска и друго дете. То рита в корема Вивиан, а след малко момиченцето започва да се превива от адски болки. Моментално викат линейка и е приета в местната болница, където разбират, че детето е с разкъсан далак. Вивиан Вачева трябва да бъде преместена в друга болница в град Айдън, но по пътя се налага да спрат в междинна клиника, защото сърчицето й спира за момент. Стабилизират я и продължават за Айдън като родителите й не са допуснати в линейката. Десетина минути след пристигането в болницата в Айдън съобщават нечовешката новина на близките й - Вивиан си е отишла. Обяснието на медиците е, че детето е получило кръвоизлив от разкъсания далак. Който бил и уголемен.

"Тя никога не е имала оплаквания и здравословни проблеми. Накараха ни да подпишем някакви документи, за които казаха, че са формалности. В този момент бяхме в такъв шок, че не сме се замислили какво подписваме, а и не знаем турски език.

После разбрахме, че сме подписали документ, според който нямаме никакви претенции към хотела и към това, че някой умишлено е ударил дъщеря ни. На следващия ден си тръгнахме за България само с медицинска експертиза, но без смъртен акт. Не проумяваме как при смърт на малко дете и то при такива обстоятелства, следствените действия приключват за няколко часа. Още повече, че на камерите около басейна ясно се вижда как другото дете удря Вивиан в корема", разказва почернената родителка. Семейството на Вивиан Вачева се кълне, че няма да остави нещата така и ще търси поне справедливост за малкото ангелче. Защото случилото се и всичко, което е последвало, е просто чудовищно. "Ние платихме най-високата цена за тази почивка. Няма повече какво да изгубим. Нашето дете ще остане винаги в първи клас. Никога няма да си играе с малката си сестричка. Мъката ни е огромна. Обръщаме се с апел към българската държава да ни съдейства. Нека всички родители бъдат съпричастни с нашата трагедия, защото утре това може да се случи с техните деца и близки. Трябва да се сложи край на тази престъпна небрежност. Пързалката по която се спускат стотици деца не беше обезопасена по никакъв начин. Нямаше хора, които да следят за реда при качването и спускането. Това е проблем не само на турския комплекс, който почерни целия ни живот и затри детето ни. Такова е положението и в България", ридаят близките на Вивиан Вачева.