Венци Мицов с гневно обръщение към Бойко Борисов след чутовния гаф на премиера вчера!Чутовният гаф на Бойко Борисов

, който заяви, че иска проблемът на родителите на деца с увреждания да му се "махне от главата", разбуни духовете. Мрежата закипя, а мнозина директно "благословиха" родата на премиера до девето коляно. [caption id="attachment_408280" align="alignright" width="300"]Борисов Венци Мицов с разбиващо обръщение към Борисов след вчерашния му гаф[/caption] Общинският съветник и музикант Венци Мицов обаче надмина очакванията с разбиващо обръщение към Бойко Борисов. Прочетете го тук, а коментарите оставяме на вас:

"Господин премиер министър Борисов. Тази тема с майките в палатките няма как да ви се "махне от главата". Тя, уви, е ваша работа - вие сте премиер министър и сте избран, за да решавате различни проблеми, един от които е именно недостойното съществуване на майки на деца с увреждания.

Впрочем, господин премиер министър, забелязал ли сте, че дали една държава е добро място за живеене или не, си личи главно по отношението на същата тази държава именно към хората в неравностойно положение... Към възрастните хора, към болните. И не, не е "дясно" да оставиш тия хора да се оправят сами. Дясно е да заложиш на визия, стратегия, концепция, която да предвижда как в следващите години ще се справиш с натрупаните проблеми. Защото, господин премиер министър, аз бих ви поздравил за вдигането на учителските заплати, ако не знаех статистиката, която безмилостно сочеше, че около и над 70 процента от всички учители у нас се пенсионират, а нови не идват и учителите около 30 годишна възраст са 18 процента общо в цяла България. Тоест - вие бяхте принудени да вдигнете тези заплати. Или щяхме да останем без учители... Та така, господин премиер. Нито този проблем ще ви се "махне от главата", нито още куп други, като например едни 200 музиканти в БНР, които продължават да получават 570 лева, докато вие се чудите как така има 4 състава към БНР и откъде накъде. И накрая нещо към господин Валери Симеонов. Господин вицепремиер. Мнението на майките и бащите сега може да е без значение. Но да знаете, че те ще ви припомнят това на изборите. И не, акция "тишина" може да е приложима към "Бедрум", но не е приложима към мъката на хора, които не живеят достойно. Опитайте да напишете законопроект за децибелите в страданието на родителите. Не мисля, че ще ви се получи. И не, това също не е дясно. Дясно е не да регулирате, а да създадете такива условия, че да няма нужда от никакви регулации. И да, знам, че да се пишат такива обръщения е наивно. Но знам и друго - вина имам и аз. И ние. И всички, които не успяваме да родим алтернатива на управлението поради ред причини. За това едно е сигурно - ние сме ви се "махнали от главите" и "не е важно какво мислим и казваме". И тук май няма особен спор...", заключи Венци Мицов.