Скръбна вест: Проф. Божидар Димитров си отиде!

Скръбна вест: Проф. Божидар Димитров си отиде!
Гласувайте за статията

Божидар Димитров почина след кратко боледуване!

Скръбна вест разтърси обществото ни. Проф. Божидар Димитров си отиде от този свят на 72-годишна възраст, предаде bTV.

Божидар Димитров

Божидар Димитров си отиде

Новината бе огласена първо от премиера Бойко Борисов, който изказа съболезнованията си в мрежата. Както е известно, той беше много близък с историка.

„Изказвам съболезнования на близките и семейството на Божидар Димитров. Почивай в мир, приятелю! Поклон.“ – написа министър-председателят.

Цветан Цветанов – председател на парламентарната група на ГЕРБ, също изказа съболезнованията си. „Загубихме един голям българин. Сърдечни съболезнования на семейството и близките на Божидар Димитров. Помивай в мир, приятелю!“

Проф. Димитров дълги години беше част от БСП, но впоследствие премина към ГЕРБ. Беше и депутат в първия мандат на партията на Борисов.

Много хора го знаят предимно като телевизионен водещ. Той имаше предаване за история по БНТ, озаглавено „Памет българска“.

Един от значимите факти в биографията на историка е, че през 90-те години е бил директор на Националния исторически музей.

Причината за смъртта му не се споменава, но се предполага, че е свързана със сърцето. Преди малко повече от година той постъпи в болница поради проблеми със сърдечната област и дори му бе поставена стента на сърцето.

Kliuki.bg изказва съболезнованията си към всички близки на проф Димитров!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар