Владимир Каролев вбеси майките: Прабаба ми е имала 8 деца и нула дни платено майчинство! (виж тук)

Владимир Каролев вбеси майките: Прабаба ми е имала 8 деца и нула дни платено майчинство! (виж тук)
Гласувайте за статията

Владимир Каролев успя да разгневи доста български майки с твърденията си!

Икономистът Владимир Каролев предизвика остри полемики и успя да вбеси много български майки с думите си. Той дори заяви, че готви обширна статия по темата за платеното майчинство. Тъй като, видиш ли, прабаба му имала 8 деца, но никога не е ревала, че няма майчинство.

Каролев

Владимир Каролев изригна по темата за платеното майчинство

„На всички “разбирачи”, които свързват броя родени деца с годините платено майчинство да им кажа, че баба ми е имала 8 братя и сестри. А прабаба ми е имала НУЛА дни платено майчинство.

И да ви кажа една “новина”. Ако сте на около 50-60 години днес най вероятно и вашата баба е имала поне 5 братя и сестри. И прабаба ви също е имала НУЛА дни платено майчинство. А и безплатни ясли и детска градина не е имало когато се е родила баба ми. Кой разбрал, разбрал!

На уикенда ще напиша и публикувам статия, кои са основните причини за ниската раждаемост и отрицателния прираст на населението в България. И не, къс период платено майчинство не е основна причина.

Понеже България е страната с най-дълъг платен отпуск по майчинство в целия ЕС. Над 3 пъти по-дълъг срок е платеното майчинство в България сравнено със средния срок в ЕС“, заяви Владимир Каролев в профила си в мрежата.

След което, разбира се, десетки потребители изригнаха с коментари, повечето от които коренно противоположни на неговото мислене.

„Майките в днешно време живеят в съвсем друга действителност от баба ти. Никоя интелигентна майка, която вие смело наричате мързелива, няма да роди дете, без да е сигурна до къде и как може да го осигури. И не да го храни с хляб и домати, като баба ти, която най-вероятно е и разчитала на собствено производство.

Интересно като сравнявате днешните майки с бабата, колко от децата на баба ти са преуспели, изучени и реализирани хора и колко е струвало това на семейството, чисто финансово?“, контрира го една от потребителките в мрежата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар