Соня Колтуклиева изригна с директни нападки срещу Томислав Дончев!Журналистката Соня Колтуклиева

си заслужи овациите. Снощи тя изригна срещу нелеп коментар на Томислав Дончев в мрежата. Който се опита да замаже очите на българите с твърдение, че чумата по животните е съвсем реална. И представлява огромна опасност за бъдещето на цялата държава. Ето какво му написа Колтуклиева: [caption id="attachment_410149" align="alignright" width="300"]Соня Колтуклиева Соня Колуклиева изригна директно срещу Томислав Дончев[/caption] "Вицепремиерът Томислав Дончев в пространен коментар във ФБ изкарва трагедията на хората в селата с избити животни, плод на фалшиви новини. Ето какво му написах:

Г-н вицепремиер, преди да пишете патетични коментари в хлапашкия стил на съпругата Ви, защо не се поинтересувате от следното:

- Поради каква причина министърът на земеделието и шефът на БАБХ не са прочели доклада на ЦОРХВ ( Център за оценка на риска по хранителната верига към министъра на земеделието) от 4 юли 2018 г. Те самите признаха това пред медиите? В него пише: “ Правят впечатление необяснимо тежките рестриктивни за това заболяване ограничителни мерки...” - Защо не са извикани експерти на GD Sante и FAO преди, а не след избиването на 4000(четири хиляди) животни? - Знаете ли, че лабораторните резултати не дават 100% сигурност за наличието на чума? - Четохте ли, че за 2018 г. няма констатирано нито едно огнище на чума в европейската част на Турция?! БАБХ и до днес не е хванал вектора на заболяването - т.е.откъде идва то; - Информиран ли сте, че чумата протича при изключително висока смъртност, каквато не е констатирана тук. Според д-р Дамян Илиев, първите резултати от проверката са от 19 юни! По думите на един собственик от района, признаците на някакво заболяване са се появили на 8 юни. Ако беше чума - трябваше всички животни да са измрели преди да ги избият. Няма типична форма на чума: нито като клиника, нито като развой на заболяването; нито като патолого-анатомични находища при убитите животни. (Това е от разговорите ми със специалисти-ветеринари). - Вие, г-н вицепремиер Томислав Дончев и чиновници като Атанас Кацарчев, шеф на кабинета на министър Порожанов, които играете ролята на клети пиари, какво ще дрънкате, когато вашият началник премиерът Борисов уволни д-р Дамян Илиев, шеф на БАБХ? Не можете да обяснявате некадърността и взимането на малоумни решения с “фалшиви новини”. Защото вие самите ставате фалшиви", директно го атакува Соня Колтуклиева.