Елен Колева въстана срещу телевизиите!

Елен Колева въстана срещу телевизиите!
Гласувайте за статията

Елен Колева не е доволна от това, което оформя мирогледа на днешния човек!

Актрисата Елен Колева от години е изкарвана лека жена, която си ляга само с платежоспособни господа. Очевидно на нея й е омръзнало да бъде такава в очите на хората, защото открито вече негодува от това.

Елен Колева

Елен Колева ненавижда телевизиите

Тя намира за главен виновник телевизиите, които смята за напълно манипулативни. Нещо, което и други хора считат.

За да изрази това свое негодувание, Елен Колева цитира във Фейсбук психиатъра Николай Михайлов. Думите му явно напълно пасват със становището на актрисата по въпроса.

„Истината и само Истината

Масовото съзнание се управлява от телевизията и от жълтите вестници. Това съзнание и тези медии са в кръгова поръчка на практически безкрайна безвкусица. Телевизията се зяпа с открехната уста. В състояние на гаснеща будност в подсъзнанието на зрителя се утаява всякакъв боклук от вредни за здравето образи, лица и дезинтегрирана реч. Основното усилие на телевизията е да замени реалността с произведения от самата нея образ. Манипулацията е невъзможна без кич. Кичът скъсява дистанцията между производител и потребител с илюзия за интимност на връзката. Преди дни в централните новини на гледана телевизия ни заведоха при опериран водещ по пижама, проснат на легло, обнадежден и преизпълнен с благодарност към лекуващия персонал. Сецнал се в банята, но сега е добре и пак ще чете новини. Кич, ако питате мен. Рекламите са апотеоз на идиотизма, углавен кич. От „Майкрософт“ и апели за спасяване на деца до драмите на простатната жлеза и попивателната мощ на дамската превръзка за периода на няколко примигвания. Разкъсването на информационния поток с тези безумства изобличава властта на парите като демонична власт. В някои от телевизиите се подвизават удивително пошли наемници, рупори на задкулисна власт. Бедата обаче е не толкова в това, което говорят, защото то не се помни, а в тъй наречената аура, в арогантния примитивизъм на излъчването. Много лоша компания. Стандартният телевизионен потребител е образ и подобие на малкия екран.

Николай Михайлов“

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар