Лео Кадели е категоричен, че няма да се включи в никакви организирани протести!Албанецът Лео Кадели

, познат ни от сериала "София Ден и Нощ", изригна в социалната мрежа. Той буквално размаза така наречените протестъри, които редовно призовават към организирани масови действия в столицата. Ето как ги нареди Лео, който от години държи портрета на Васил Левски в дома си: [caption id="attachment_412515" align="alignright" width="234"]Лео Кадели Лео Кадели отказа на протестърите[/caption]

"УВАЖАЕМИ ПРОТЕСТЪРИ!!! До всички, които се мислят за протестанти, а са протестъри: Понеже получих доста покани да присъствам на разни събития като протести, като някакви срещи от този тип, даже и аз не разбрах точно и затова отговарям:

(Даже имам и приятели, които са сред вас. Много готини хора, но на грешен път) Приятели, внимателно прочетох историята на този човек от портрета. Той е българин за пример. Той е успял да обединява хиляди хора БЕЗ ФЕЙСБУК и да се бори срещу враговете, а вие срещу кого се борете? Българи срещу Българи ли? Той не е бил като повечето от вас, които спите дълбоко в зимен сън даже и през лятото и когато някой ви подкани да се събудите и да протестирате за правата си, първото нещо, което правите вие е да влезете във фейсбук и да проверите къде е поредното парти по дискотеките. После бъркате в джоба да проверите дали имате пари за СКЪПИТЕ цигари, алкохол, а някои, за жалост, и за наркотици. А дамите на свой ред- за поредната корекция, които повечето изглеждат като извънземни. Вие, приятели, решихте да мрънкате и да не правите абсолютно нищо по въпроса, вие решихте да ви е зле и да обвинявате държавата за това, че за нищо не става. А държавата сте вие. Този човек от портрета не е обиждал сънародниците си, той ги е обичал и ги обединил, а вие? Вие преди всичко бързате да обиждате и да псувате, дори хората, които никога не сте виждали. Вие, прекрасни протестанти, как да вярвам на вас, които преди да започнете се разделяте? А този модел вече го има. Няма смисъл старата песен на нов глас. Как да ви вярва човек, когато повечето от вас не знаете за какво протестирате? Как да ви следва човек, когато не знае кой е лидерът? Как някой да говори с вас, когато егото ви е по-голямо от целя свят и то върви няколко километра пред вас. Не, господа протестанти. Докато измежду вас има платени и фурнаджийски лопати, нищо няма да направите (съжалявам, че не мога да бъда позитивен в този пост, но по-добре самата истина, отколкото хиляда лайкове).

Прави ми впечатление, че доста хора си татуирират Васил Левски на гърба и къде ли не. Дали знаете кога е роден той и дали сте ходили поне веднъж да видите къде е неговата къща музей? А защо никой от вас не си е татуирирал Кирил и Методий? Или те не са българи? Или в тях не припознавате себе си? Не, приятели, проблемът не е в държавата, а във вас.

Помогнете на тази държава да си върши работата по-добре и по-качествено, вместо само да я обиждате. Помогнете й като потърсите отговорност, а не като я псувате и я обиждате. С война печеливши НЯМА, има само по-малко загубили. Аз не съм българин, но Васил Левски е в моя дом заради уважението ми към България и към българите, хиляди от които са част от мен и заедно с тях правим по-добър живота на други българи (не се хваля в никакъв случай, просто обяснявам). Доста от вас- протестантите ме обиждате, защото вие не можете да постигнете това. Не можете да се съберете 3-ма души, освен ако не е за бира. Винаги е имало и винаги ще има недоволни, но дали те успяват в живота? Съберете се с врага и намерете общ език, за да променете нещо, иначе винаги ще работите като протестанти. България е прекрасна и има страхотни човеци в нея, но, за жалост, има и такива, които пречат именно на тях. А що се отнася до тези българи, които са оставили техните родители, баби и дядовци- вие малко срам нямате ли? Оставяте хората, които са ви създали на произвола на съдбата и на един доброволец? Защо очаквате държавата или чуждите хора да се грижат повече за вашите родители от вас самите? А вашите деца така ли ги възпитавате?

Да, социалната система в България не е на най-доброто ниво, но и вашият манталитет не е в много добро състояние. Съжалявам, че звучи като нападение. НЕ, просто за пореден път казвам истината. Аз ще продължавам да помагам на вашите баби и дядовци, защото повечето от тях не са виновни за съдбата си.

Не търся нищо от никого, но не мога да не кажа това, което виждам, защото и аз съм част от това общество, а най-лошото е да стоя и да бездействам. Ако милеете за България, обеднявайте се в ясни точки и изисквания. Сигурен съм, че доста държавници ще ви чуят, ще ви чакат за разговор, а не повечето от вас да не знаят дори къде е ще е мястото на събитието, да не знаят и датите, някой разбрал 6-ти, друг 16-ти, трети 616. Албанецът Лео Кадели размаза протестърите: Не знаете кога е роден Левски, а се биете в гърдите! (виж тук) - Снимка 2 Стига сте мрънкали по клипове, а действайте като Левски. Започнете да търсете отговорност, а не слава! Отговорям на всички хора, които ме попитаха дали имам политически намерение: НЕ, НЯМАМ И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА! И не на последно място, питам всички тези протестанти- Къде бяхте, когато малката Михаела от Мездра, сирак без майка и без баща на 18 месеца, имаше нужда от вас като доброволци? Нали това дете е българче, нали искаме по-добро бъдеще за това дете? Знам, няма да получа отговор, защото сте били заети да правите клипове да се харесвате на някого. Имам чувството, че доста от вас дори не излизате от собствения си комфорт, за да бъдете до човек в нужда, но уж сте тръгнали да променяте нещо голямо. Който не ме разбира, проблемът е негов. АЗ ПРОБЛЕМ НЯМАМ И НЯМА И ДА ИМАМ, ЗАЩОТО ПРОСТО НЕ СЪЗДАВАМ ТАКИВА! ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ МОЛИМ НА БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, КОГАТО НИЕ НЕ Я ПАЗИМ? Нашата платформа и лично аз НИКОГА не сме били част от протести и няма и да бъдем по този начин, който в момента се предлага. Една организация няма нужда от хора, които работят като ПР и реклама. А има нужда от мъже и жени, които държат на думата си, както е бил Васил Левски и Ана Козинарова. (който не знае за нея, може да чете малко, не е срам да не знаеш, срам е да не се опитваш да се учиш)... Поздрави, Лео!", категоричен е в думите си Лео Кадели.