Веселин Плачков се слави с избухливия си нрав!38-годишният актьор Веселин Плачков

, който влезе в кожата на Апостола във филма „Дякон Левски”, крие съдебни дела за побой. Първите няколко дни плевенчанинът, известен с кибритлийския си нрав, опитваше да се владее и стоеше встрани от скандалите в Къщата на „Вип брадър”. [caption id="attachment_413818" align="alignright" width="300"]Веселин Плачков Веселин Плачков хич не е от спокойните[/caption] Напрежението между Веско и провокатора Валентин Кулагин все повече нарастваше, а финалът на мисия „Бедрок” отприщи агресията у актьора. Кулагин обяви Плачков за съквартиранта с най-ниска хигиена, а актьорът изригна и започна да сипе обиди по адрес на най-скандалния обитател на Къщата. „Урод, боклук човешки, екскремент, свиня долна”, не спираше да изрежда половинката на Мариана Попова. „Ще отговаряш за думите си”, заплаши го гримьорът. По-късно Плачков се извини за изригването си пред другите съквартиранти и призна, че в избухването му е имало и лека доза актьорска игра. Той все още не можел да излезе от образа на Левски и често се оприличавал с него. „Аз съм много дипломатичен човек, но когато ме настъпиш, ще ти прегриза гърлото и ще мина през теб. За жалост битката ми е с един посредствен гараджийски педераст на ниво селска клюкарка”, отсече актьорът. Агресията, която дремеше в него ескалира, когато Кулагин демонстративно отказа да постави микрофона си. Гримьорът саботира мисията, а Големия брат отряза от и без това минималния седмичен бюджет за храна на съквартирантите 10%. Най-ядосан от всички бе Плачков.

„Докато дойде охраната и ще е свършил, ще го пръсна! Седим и търпим един боклук. Свиня мръсна! Само да ви се появи”, заканваше се актьорът. Провокативният Кулагин обаче реши да налее още масло в огъня и се присъеди към групата от разгневени брадъри.

„Стани и се махни от тук, не искам да ти направя нищо. Ще ти навра очилата отзад и ще ти изкарам червата. Ще те хвана и ще те удуша. Ти си такава мърша долна, че ще те разкостя на парчета. Искам да те убия, бе човек, много искам. И ще те убия”, крещеше бесен Плачков. Останалите випове се опитваха да го укротят, а гримьорът го заплаши, че заради смъртните заплахи, отправени в ефир, може да го подведе пък съдебна отговорност. „Аз съм имал такива дела”, откровено призна Плачков. Актьорът с опърничаво поведение бил непоправим хулиган още от дете. Заради конфликтното му поведение се наложило да смени 6 училища, докато завърши средно образование. Първо учил в елитната професионална гимназия по строителство и архитектура в Плевен.

Веско обаче изпитвал ужас от точните науки и не влизал в часовете. Във втори курс го изключили дисциплинарно и продължил да учи в механотехникум в паралелка съобщителна техника. Но и там не издържал дълго.

После попаднал в техникума по ядрена енергетика в Белене. След това последвали още 3 премествания заради неизвинени отсъствия. Единственият предмет, който го вълнувал и му допадал в училище, била историята. По време на една от мисиите, в които съквартирантите трябваше да отговарят на въпроси от историята на България, Веско демонстрира знанията си.

След като се дипломирал, Плачков се колебаел какво да учи. Баща му настоявал да кандидатства в полицейската школа в Симеоново. Веселин издържал успешно изпита по физическо, но писменият по български го препънал.

Паднала му се тема от творчеството на Алеко Константинов. Плачков уж всичко си знаел, даже подсказал на едно момиче. Тя обаче изкарала петица, а той – двойка и така се разминал с полицейската униформа. Тайно от родителите си се явил на приемните изпити в НАТФИЗ. Приели го от раз в класа на проф. Димитрина Гюрова, пише "Уикенд". Когато заживял в големия град, за да се издържа, студентът по актьорско майстроство работил по автомивки и заведения. Бил е и осветител в киноцентъра „Бояна” и хич не се ядосвал, че е актьор, а по цял ден разнася прожектори и декори. Веско не само, че трупал опит, но и имал добро заплащане. „Най-интересно ми беше, когато работех като охранител на парк. Бях хижар 3 години”, споделял е актьорът. По време на снимките на „Дякон Левски” лъсна истината, че тялото на Веско е нашарено с образи на зловещи зомбита. Това обаче изобщо не притеснило режисьора Максим Генчев, тъй като героят му не се събличал толкова, че да лъсне някой от огромните му грозни татуси. Плачков бе избран да облече расото на Апостола след като Генчев засне няколко сцени с Димо Алексиев, но под натикса на спонсорите си се отказа от него. След интервю, в което д-р Калин Генадиев от сериала „Откраднат живот” заяви, че да изиграе Левски, за него е просто роля, актьорът даде да се разбере, че хал-хабер си няма от сценария на филма. Дарители на продукцията поставили ултиматум на режисьора – или да смени актьора, или да им върне парите, а Генчев обяви нов кастинг за ролята на Левски.

Упреците за изрисуваното му тяло разгневиха Плачков, който заяви, че рисунките му не били моментен каприз, а увековечени важни моменти от живота му. Първите му татуировки били три маски – театралните Сълза, Смях и Злоба.

„Необходими са ми, тъй като не овладявам лесно емоциите си”, обяснявал е актьорът. Най-екстравагантният му татус е на изкривено лице на дясното му рамо. Направата на изображението била вдъхновена от ролята му на уродливия Хелкион в постановката „Калигула”. В личния си свят Веселин преживял една раздяла – с майката на дъщеря си Адриана. Именно в този период приятелството му с певицата Мариана Попова се задълбочило. Не след дълго двамата се преоткрили и днес имат първото си общо дете Екатерина. „Именно Мариана се оказала най-голямата му опора, но и най-големия му критик. Източник: hotarena.net