Шеф Петров пак подпали: Проблемът с егоизма в България е огромен! (Ето за какво изригна)

Шеф Петров пак подпали: Проблемът с егоизма в България е огромен! (Ето за какво изригна)
Гласувайте за статията

Шеф Петров отново подпали в мрежата!

Чепатият шеф Петров пак намери за какво да се ядоса и кого да насоли! Вечният скандалджия пак намери кого да нареди и да даде акъл на българите.Ето какво сподели готвача в мрежата:

Шеф Петров е недоволен от егото на младите готвачи

„Болното АЗ, което се възпитава в Училище!… Ако научим младите, че най-важното КРАЙНАТА ТОЧКА на всеки продукт, който създаваме. И дори най-малко поставяне на фактора „АЗ“ е пагубен за професията… може би ще тръгнем нагоре!?

Имаме голям проблем с егоизма в България, почти всеки който създава продукт, чийто крайна точка е друг човек, собственото “ АЗ“ е преди другия и това което отива до него!

Гледах млади готвачи, които са добри, търсещи и модерни, но всяко тяхно плато и мисъл беше как да презентират себе си, не това което ще стигне до човека!? Нашата работа е хуманна, тя трябва да бъде основно насочена към крайния резултат с всяко действие, всеки детайл!

Това трябва да бъде основата в училищата… Така както е в чужбина… Един пример, тоест едно сравнение… Колегата ни от Испания показа как преди да сервират неща с босилек, просто изкарват един босилек, който гостите да натирят ръце, за да усилят вкусовете на Босилек…

Едно листо, а има 2 звезди, 18 в Света и работи с Азот от 15 години… показа листо босилек, защото е важно за госта!

Един наш юнак за да го видят всички че работи с течен азот, 1 час прави топчета от азот, които естествено не знае как да задържи в температури подходящи за хранене (защото водата може да пренесе температурата на Азота, тест до -196° и трябва пропорционално мазнина) .

Юнакът прави топчета с Течен Азот и тъй като клиента не може да ги опита дори, ги заля и направи на попара с топъл сос… Така.. Защо? Защото единият е Възпитан да мисли за КРАЙНАТА ТОЧКА, а другият мисли първо за себе си…

Проблема на много хора у нас с професията и реализацията е, че мислите им за крайния продукт минава през едно голямо АЗ… А в повечето случаи доста слабо АЗ!“, заяви шеф Петров.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

1 коментар по “Шеф Петров пак подпали: Проблемът с егоизма в България е огромен! (Ето за какво изригна)”

  1. Някоя си

    Ное. 12. 2018

    Този е много смешен! В България, неуважаеми ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ, наречен “шеф“- т.е. ГОТВАЧ- хората сме ИНДИВИДУАЛИСТИ. ВСИЧКО, което човечеството познава като общозначимо за него, е изобретено. създадено от ИНДИВИДУАЛИСТИ, а не от масовката- т.е. от хора, които работят на ниски позиции и за които основното изискване е .добри умения за работа В ЕКИП….И къде се бута това същество в горните нива на пирамидата да Маслоу?! Алоооу- “шефче“- ти не си за там, защото си просто ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ! Уважавам много труда, полаган от готвачи и сервитьори, но подобна персона, самоизживяваща се като гуру на обществото, не мога са смеля и да преглътна….

Добавете коментар