Братът на Невена Коканова също е актьор, а в момента мизерства!Братът на великата Невена Коканова

– Димитър Коканов, едва свързвал двата края. 75-годишният бивш актьор бил принуден да се издържа с минималната пенсия. И преживявал месеца с малко повече от 200 лева. [caption id="attachment_416762" align="alignright" width="300"]Невена Коканова Братът на Невена Коканова тъне в мизерия[/caption] Доскоро по-малкият брат на покойната актриса си помагал финансово, като работел като портиер в дипломатически блок, където му плащали минималната заплата. Но го съкратили, защото вече бил твърде стар и имал болежки. Годините труд след пенсионна възраст обаче успели да му добавят още някой друг лев към пенсията, която иначе била унизително ниска, пише "Ретро".

Подобно на повечето артисти, Коканов се чувствал унизен от сумата, с която държавата оценила приноса му към родната култура. Но не искал да проси милостиня и се справял както може.

Помагали му дъщерите му, а единственото му щастие в последно време било появата на внучето. Малчуганът запълвал времето му и гордият дядо дейно се включвал в отглеждането му. Почти не се чувал с дъщерята на Невена Коканова и нейния син. Защото с кака му, още докато била жива, водели тиха война. Според близки до именитата актриса Митко цял живот й бил сърдит, че винаги оставал в нейната сянка и никъде не го посрещали с фанфари както нея. Не могъл да реализира таланта си и не изиграл емблематични роли, защото вниманието било насочено само към Невена. Това обаче съвсем не било единственото камъче, преобърнало каруцата на тяхната братско-сестринска любов.

Двамата се скарали още на младини за фамилни земи, които не могли да поделят така, че и двамата да са доволни. Димитър пак се чувствал ощетен. И към днешна дата не можел да има претенции към имотите на сестра си, с които се разпореждала нейната дъщеря Теодора Шарланджиева.

Най-сериозният им скандал обаче бил заради неговата съпруга, която Коканова не харесвала. Става дума за актрисата Анелия Ничева. Която и към днешна дата продължава да играе в Столичния куклен театър.

Тя и Димитър дълго време живеели разделени, но покрай скорошната поява на внучето заровили томахавките и сега опитвали да скрепят брака си.