Росен Карамфилов: Книгите на Венета Райкова имат стойност на кутийка тик-так! Жал ми е за нея… (виж тук)

Росен Карамфилов: Книгите на Венета Райкова имат стойност на кутийка тик-так! Жал ми е за нея… (виж тук)
Гласувайте за статията

Венета Райкова получи много критики след наградата си от Столична библиотека!

Авторката на бестселъри Венета Райкова беше буквално „изядена с парцалите“ след като се сдоби с награда от Столична библиотека. Тя е за най-четен съвременен български автор.

Венета Райкова

Творчеството на Венета Райкова беше сравнено с бонбонки тик-так

Новината мигновено разбуни духовете в мрежата, а мнозина едва не си „върнаха вечерята“ от този факт. Един от тези, които остро коментира романите на Райкова и състоянието на българската литература като цяло, е синът на художника Кольо Карамфилов.

Младият поет Росен Карамфилов не се сдържа и изля гнева си пред хиляди хора в социалната мрежа. Без да го е еня дали Венета Райкова ще му се разсърди:

„Брей! Народът един път да се възмути от несправедливост и глупост! Направо не мога да повярвам! Само в моя профил и в официалната ми страница около 500 човека са потресени от обявяването на Венета Райкова за най-четен български писател.

Мене лично не ме дразни това, че я четат хората, даже ми се вижда съвсем обяснимо да се продава добре книжка, чиято първа глава носи заглавието „Сутрешна свирка“. Сексът и пошлостта продават – факт.

По скоро ме тревожи друго. Обидата към истинските писатели, които са получавали тоя приз през годините. Сещам се веднага за Кайо Терзийски, да речем. И не е само той.

Обидата е към всички пишещи, които наистина се трудят. Като Недялко Славов, като Христо Карастоянов, като Здравка Евтимова, като кой ли още не. Мога да изреждам имена до утре. Кел файда.

Аз не съм най-четеният български писател. И според мнозинството вероятно завиждам на Вени Райкова.

Аз – обратно – изпитвам към нея жал. Като към бито на улицата куче. Жал ми е за нея, защото тя не е писател, а продукт. Влизаш в БИЛА и си купуваш кутия бонбони или пакетче дъвки. Такава стойност имат и книгите на Вени Райкова. Колкото кутийка тик-так.

Оскърблението е към останалите писатели и тяхните усилия. Иде ми да си изхвърля всичките грамоти от национални литературни награди в кенефа и да пусна водата, честно. Срамувам се, че съм ги получил в държавата, където Венчето Райкова е върха. Ако тя е върха – то къде е дъното?“, изригна Росен Карамфилов.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар