Венци Мицов достигна неподозирани върхове, благодарение на Райкова!Музикантът и общественик

Венци Мицов подпали мрежата така, както не беше правил дълго време. За достигането на тези висини му помогна не друг, а Венета Райкова. Или по-скоро приза "най-четен съвременен писател", който Столична библиотека връчи на водещата на "Папараци". [caption id="attachment_417936" align="alignright" width="300"]Венци Мицов Венци Мицов се "вдъхнови" от наградата на Венета Райкова[/caption] Ето какъв шедьовър и връх на късия разказ поднесе часове по-късно Венци Мицов в мрежата:

"Старши научен сътрудник Златка седеше в кабинета си в БАН. И с досада разлистваше дисертацията на асистент Валери Божинов на тема - "За някои фундаментални различия в конструкцията на сонатната форма в творбите на Шабан Шаулич".

"Оф, този труд ни мъ кефи" - рече си старши - научен сътрудник Златка. И за разтуха разлисти философския трактат "Симетрия и естетика" на доктор Енчев. В този момент на вратата на кабинета и се почука. - Влез - с отегчен глас каза старши научен сътрудник Златка. Вратата се отвори и в кабинета влезе доцент Тигрова. - Здравейте, старши научен сътрудник Златка. Не съм ви виждала от месеци - рече доцент Тигрова и с небрежно движение пусна в чантата новата книга на младата докторантка Атанаска от Павликени - "Експресивната същност на младия, отхвърлен илитерат". - Така е, задълбала съм в науката. Ето, рецензент съм на 3 дисертации - Благо Джизъса защитава доцентура с някаква скандална за науката тема, касаеща авангардна декорация на Колизеума. Пиша рецензия и за докторската дисертация на Азис - "Гюбекът и въздействието му върху либерали, преминали през лоботомия".

Най-трудна ми е рецензията към книгата на Николета Лозанова - "Аз, Николета". Защото вътре няма текст, а само голи снимки, но мисля, че ще се справя" - рече старши научен сътрудник Златка и намести добре очилата си.

Които бе закупила, докато делегация на БАН, част от която бе тя, бе отишла в Симитли, за да изследва местния фолклор и особено едно негово фалическо проявление, създало стотици народни стихотворения.

- Аз бях на наградите на Столична библиотека вчера. Заслужена победа за академичната литература в лицето на доцент Венета Райкова - рече доцент Тигрова и извади една от книгите на доцент Райкова - "Предсказа ли Ванга втората песен от третия албум на Кондьо - критичен анализ и астрологична прогноза".

- Да, това е победа за науката - рече старши научен сътрудник Златка. След това двете колежки побъбриха още за наука, направиха шенкеров анализ на песента "Ръгъдъ - дъгъдъ - дъг - а бе ни моа да са запра" на един техен млад колега. И тръгнаха на обяд към стола на БАН.

А междувременно Столична библиотека пусна огромен билборд с фото кадри от БИАД, на които екзалтирани млади хора мятат томове на Платон, Киркегор, Сартр и Йохан Готлиб Фихте по време на изпълнението на трета симфония от Фики Стораро", завърши Венци Мицов. А "творбата" му буквално хвърли в екстаз потребителите във Фейсбук.