Иван Ласкин излезе от комата, близките му са около него!"Дръж се, моето момче!"

С тези думи изрази притеснението си майката на Иван Ласкин, която, откакто научи новината за състоянието му, не може мира да си намери, плаче по цял ден и се моли синът й да намери сили и да се пребори с предизвикателството. [caption id="attachment_418684" align="alignright" width="300"]Иван Ласкин Прекрасна новина за Иван Ласкин обнадежди близките му[/caption] Цялото семейство на популярния актьор е в готовност да дари кръв и каквото е нужно, за да се възстанови той, научи "България Днес". Братята на Ласкин - Светослав и Евгени, също постоянно държат връзка с докторите от ВМА и жената на Иван - Александра. Според всички състоянието на Ванко върви към подобрение, макар официално да не се съобщават подобни прогнози.

Колеги на актьора дори са сигурни, че Ласкин е изведен от изкуствената кома, в която бе принудително въведен заради нечовешките болки, които изпитвал.

"Донор ще се намери. Вече има хора, които са готови да дадат част от черния си дроб за него - познати и непознати. Тялото му само трябва да се пребори с интоксикацията, за което ще му трябва и доста силен дух", споделиха близки до Алекс Сърчаджиева. Самата тя все още се държи и дори не позволява на колеги да говорят за състоянието на Ласкин пред дъщеря й София. Алекс играе в Сатиричния театър и е от любимките на зрителите. Притеснена за състоянието на баща си е и първата дъщеря на актьора - Люба. Майка й е колежка на Ласкин - Мирослава Гоговска. Двамата се запознават доста млади и момичето се случва "случайно" и непланирано. "Имали сме проблеми с Иван, тъй като аз се грижех основно за Люба. Той рядко я виждаше, а плащаше само когато може. Трудно ми беше, слава на Бога, че момичето ни израсна толкова възпитано и прекрасно", споделя от своя страна Мирослава Гоговска. Близките на Иван Ласкин са категорични, че основно за влошаването на състоянието му бил фактът, че две седмици преди да влезе в болницата, той понесе голяма загуба - след кратко боледуване почина баща му Славчо. Това се отразило изключително тежко на актьора, който бе много близък с него и двамата си братя. "Аз съм оптимист и смятам, че Иван ще се оправи. Разговаряхме доста пъти, докато лежеше в "Пирогов". Вдъхнах му сили и кураж да се бори, по мъжки, смятам, че нещата ще се оправят", сподели шефът на артистите Христо Мутафчиев, който е от най-близките приятели на актьора.

И други се молят за бързото възстановяване на Ласкин - ловната дружинка "Меляне", която участва в молитва за негово здраве. "Дръж се, Ванка, ловните приключения те очакват. Има още много неща да преживееш", сподели и приятелят на Ласкин сред ловците - Робърт Атанасов.

Останалите от колектива - Павлин Бацила, Цури Бръснаря, Иван Радев, Цецо Къловеца и останалите от община Роман, също призоваха актьора за кураж. Катето Евро: Ще оздравее! "Иван е силен човек и вярвам, че ще се пребори. Всички стискаме палци и се молим за него. Има положителна нотка в неговото състояние и искрено се надявам той да бъде скоро на крака". Това сподели пред "България Днес" Катето Евро. Любимата актриса на поколения българи от "Оркестър без име" е обнадеждена и позитивно настроена за бъдещето на своя колега от гилдията. "Не мога да казвам неща с категоричност, а само намеквам за добрия изход. Но не е толкова страшно положението, колкото изглежда", категорична е Катето Евро.