Митко Щерев е изживял истински кошмар покрай дъщеря си!Преди броени дни един от

най-добрите български композитори – Митко Щерев, отпразнува 73-годишнина в тесен семеен кръг. [caption id="attachment_421095" align="alignright" width="300"]Митко Щерев Митко Щерев преминал през ада заради дъщеря си Александра[/caption] Талантливият пианист за пръв път от много години успял да събере децата си на вечеря в ресторант. И единственото, което си пожелал, било те да са живи и здрави. Най-големият подарък за личния му празник бил, че най-малката му щерка вече не посягала към наркотиците и била чиста от доста време.

Девойката залитнала към дрогата заради раздялата на своите родители. Която не могла да превъзмогне и тръгнала по грешния път, твърдят близки на семейството.

За Митко се знае, че от години е официално разведен, а зад гърба си е оставил два брака. От тях има общо три момичета, като първата живее с майка си в Германия. А другите две, които са плод на любовта му с втората му жена, отглежда напълно сам. Попечителството върху Рая и Александра остава в неговите ръце, след като майка им внезапно решава да го напусне и заминава за Италия да си търси късмета. Като не пожелава да вземе със себе си и дъщерите им. През годините не търси връзка с тях и не помага на Щерев нито във финансов, нито в какъвто и да било друг аспект. Композиторът е известен в гилдията като един от малкото самотни бащи, които отглеждат перфектно наследниците си. Но със сълзи на очи признава, че и той има своите родителски грешки. „Най-трудно ми е било, когато отървах Александра от наркотиците. Буквално се разорих, защото денонощно бях с детето си, но не го оставих“. Това призна неотдавна човекът, написал едни от най-големите хитове в българската естрадна музика. В драматичния за него момент помощ получил от една от заклетите си врагини в професията – певицата Кичка Бодурова, пише Ретро. Тя се свързала с него и му предала личния си опит, дала му ценни съвети и му оказала подкрепа, защото, за нещастие, също имала челен сблъсък с наркотици. Кичка минала по трънливия път с децата на бившия си съпруг Крис. „Ще направя всичко, за да помогна на Митко Щерев в борбата му срещу наркотиците, защото имам някакъв опит. Дори ще забравя какво съм казала срещу него, за да го засегна в момент на защита“, коментира тогава гласовитата бургазлийка. Сега обаче дъщерите на Щерев били независими и вече осъзнати жени, които мечтаели за свои семейства. Митко обаче казвал пред приятели, че изобщо не му се ставало дядо. Тъй като бил много изморен от тичането по три деца.