Лияна Панделиева на косъм от смъртта! (Ето какъв ужас преживяла)

Лияна Панделиева на косъм от смъртта! (Ето какъв ужас преживяла)
Гласувайте за статията

Лияна Панделиева преживяла истински кошмар

Журналистката Лияна Панделиева изживяла истински ужас в планината. Тя извадила огромен късмет, след като се върнала здрава и читава от екскурзията си до Боянския водопад.

Лияна Панделиева

Лияна Панделиева преживяла истински ужас

Същият се бил вледенил от студа и посещението до природната забележителност криела истински риск за оцеляване.

Особено за туристи с лоша екипировка. Ето какво призна Лияна Панделиева:

„Как днес не се качих на Боянския водопад или какво става, като тръгнеш само по фотоапарат…
Дочух, че водопадът е замръзнал и изглежда феноменално. Екипирах се като за тежък алпийски мраз (нищо не можеше да ме гътне до минус 30), нарамих отлично заредена фотографска раница и айдееее…

Още щом стъпих на пътечката, неуверено разперих ръце, защото стъпвах по лед. След около километър и половина почти пълзене осъзнах, че ми липсват две неща: щеки и котки. Не, че ги нямам, ама си викам – това си е една пътечка и само си ходя, ходя и те си останаха на топло у дома…

Тръгнах да се връщам в мига, когато един мъж така се изтресе, че му дрънна камбаната, отлетяха му очилата, бутилката с вода замина в небитието. Истината е, че само неколцина от ходещите нагоре бяха напълно подготвени, останалите си бяхме аджамии.

И аз хубаво се качих дотам, докъдето бях, ама на връщане трябваше да се крепя по същия лед. Намери се доброволец с подходящи обувки, който ме прихвана и така слязохме до долу. Жив и здрав да е този Веско и веселото му кученце.

Но продължавам темата от вчера за децата и тяхното движение. В ниското, където са колите, виждам семейство с малко момченце. Те са по маратонки за зала, малкият е по кецове.

Детето тича като козле напред-назад и при вида на около 10 см. сняг встрани от колите, се бухва там, тича и скача едновременно. Майката и бащата започват един през друг: „Излез оттам! Ще си намокриш краката! Излез веднага! Ще ти се намокрят чорапите! Ще паднеш! Излез, краката ти са вече мокри!“

Мамка му! В края на февруари не знаехте ли, че вероятността да срещнете сняг в планината е реална?! Какво ще стане, ако наместо с кецове, обуете на детето ботушки – през февруари! И после просто му позволите да скача!

Та ако Боянският водопад е така добър да устиска още ден-два в ледове, пак ще го посетя, но както си трябва“, разказа премеждията си Лияна Панделиева.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар