Силвена Роу разкри кои храни са преобърнали живота й!Петият сезон на MasterChef

по bTV ще посрещне нова „порция“ перспективни хоби-готвачи в чисто нова кухня. Единствената жена в журито Силвена Роу демонстрира невероятна форма за своите 52 години. [caption id="attachment_421261" align="alignright" width="300"]Силвена Роу Силвена Роу разкри как храната е преобърнала живота й към добро[/caption] И изненада журналистите с признанието, че нормализирала холестерола си от 240 на 178. И повишила колагена си с 42 процента след като рязко сменила начина си на готвене.

Спряла да пържи и да яде захар и наблегнала на суперхранит. Не само чия и авокадо, а южноамериканските асаи и макуито.

Благодарение на подобни екзотични съставки тя дори увеличила овулацията на яйчниците си.

„Това на моята възраст не искам да става, но стана. Яйчниците ми буквално почват да цъфтят, въпреки че съм на тези години, на които не искам да имам деца. Даже чакам внуци”, разкрива пред hotnews.bg топкулинарката, която готви дори за фамилията на емира на Дубай.

Тя заедно с Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще започнат да раздават престилки на 25 февруари от 21.00 часа. Кулинарите, готови да променят живота си, да демонстрират таланта си и да устоят на предизвикателствата на авторитетното жури, ще се борят за престижната титла. И голямата награда от 100 000 лева пред милиони фенове на всички платформи на bTV. А напълно обновеният дом на MasterChef ще ги провокира с пъстри цветове, уютни кътове за почивка, нов ресторант и няколко пъти по-голям склад с богата палитра от продукти. Млада дама, магистър-фармацевт, която е сред новите гладиатори в кухнята, заявява:

„Много обичам да готвя, много обичам да ям! Храната е целият ми живот!“. Друга признава, че досега е посветила дните си на отглеждането на децата, семейството и работата, но сега е моментът да сбъдне мечтата си.

В кухнята на добрия вкус ще влязат още полицай – тежки престъпления, модел, художник, културист и ветеринар на диви животни. Най-младият хоби-готвач тази година, който иска да спечели титлата MasterChef, е само на 16 години. Както и в досегашните сезони, „гладиаторите“ ще представят своите виждания за първокласна кухня и често ще надминават нивото на дългогодишни професионалисти. Първата дама на MasterChef България Силвена Роу ще изследва и характерите на новите гладиатори в кухнята, безспорният авторитет Андре Токев ще търси в ентусиастите мисленето на професионалисти.

А гениалният творец Петър Михалчев ще поощрява и критикува със страст, но по заслуги. Журито ще намери хора, достойни да дават пример на българите със своята сила, постоянство и елегантност, но напрежението на гладиаторската арена ще отсее само най-добрите.

Хоби-готвачите трябва да защитят претенцията си като се изправят пред различни предизвикателства по пътя към мечтаната титла – оценка от животни, сбъдване на детски мечти, изобретателност в полеви условия и много други. MasterChef ще пусне най-запалените си фенове и зад кадър, в специалните ексклузивни видеоматериали, които ще бъдат достъпни на сайта masterchef.btv.bg.