Параскева Джукелова и Виктор Божинов не са заедно от година!48-годишната актриса Параскева Джукелова

отглежда сама дъщеричката си Калина, след като без много шум се е разделила с баща й - режисьора Виктор Божинов. [caption id="attachment_421552" align="alignright" width="300"]Параскева Джукелова Параскева Джукелова и мъжът й са разделени[/caption] Момиченцето е на близо 10 години и прилича много на майка си. "Да, разделени сме от миналата година - потвърди Джукелова.

- Бяхме заедно отдавна, повече от 15 години. Запознахме се между "Сезонът на канарчетата" и преди "Суламид", каза със смях Параскева, когато я помолихме да уточни.

Както военните датират събитията в живота си "по времето, когато бях лейтенант", така очевидно артистите използват вместо календар филмите и ситуират събитията във времето според тях, пише вестник "България Днес". Във всеки случай любовта им с Виктор избухва, след като Джукелова вече се е прочула с филма на режисьора Евгени Михайлов "Сезонът на канарчетата", където изигра ролята на главната героиня Лили. Това е една от първите кинотворби, разкриващи другото лице на социализма, и вдига голям шум. По времето, когато се срещат, Парашкева е завършила ВИТИЗ в първия клас на Стефан Данаилов, а Виктор, който е малко по-малък от нея, все още е студент по кинорежисура. Той много иска да се запознае с актрисата и го прави чрез общи познати. Младият режисьор не проявява излишна скромност пред звездата. Веднага я кани да се снима в негов учебен филм. Тя се съгласява. Някъде по това време стават гаджета.

"Дълго ми обясняваше, че не искал да има нищо общо с актрисите, с които работи. Аз не мислех така" спомня си Параскева. Залюбват се малко преди да започнат филма. Паци и Виктор никога не са и мислили да минават под венчило. Не виждат смисъл.

"Зрели хора сме. Знаем какво искаме един от друг. С булчинска рокля съм се снимала в киното, така че съм се виждала. Не ми е голям мерак", уточнява Джукелова. Актрисата никога не е крила, че детето й е дошло на бял свят след цели 10 години на ин витро процедури. Прави два опита - неуспешни, но на третия път чудото се случва, и то след като се доверява на колегите си актьори. Споделя им защо ще отсъства от работа и те я насърчават да продължи с опитите за ин витро. По това време Виктор е в Москва по работа и Джукелова му съобщава по телефона радостната новина. Калина идва на бял свят точно на Никулден.

Разделените вече родители минават заедно през дългото чакане и затова и сега вземат всички решения за бъдещето на Калина заедно. Въпреки че не са двойка, те остават приятели и актрисата сверява с Божинов часовника си в работата.

Една от последните й роли в киното е в копродукцията на БНТ "Възвишение". Зрителите ще могат да я видят в ролята на майката на Гичо в лентата, чиято премиера в национален ефир ще бъде на 3 март от 20,30 часа. Режисьор е бившият на Паци - Виктор Божинов.