Деси Солджъра и Симона Величкова се разделиха безславно!4 години след като натири

любовницата си жена, „Мис България” 1997 Симона Величкова заживя с необичаен домашен любимец - прасе. Преди време синеоката красавица шашна целия елит, като се оттегли от светската шумотевица в ловешкото село Ъглен. [caption id="attachment_421867" align="alignright" width="300"]Солджъра Любовта между Солджъра и Симона приключи безславно[/caption] Там една от най-красивите българки живееше с може би най-известната лесбийка у нас – колоритната Десислава Петрова - Солджъра.

„Когато се случи – любовта ни с Деси, го споделих първо със себе си. После с хората, които пряко ги касае. Не си падам по жени, а по хора. Никога до този момент не бях имала влечение към човек от моя пол. Но ето, с Деси се влюбихме неистово”, откровено признаваше Величкова.

Шокиращ за много хора бе и фактът, че по време на гей парада през 2013 г., Симона публично предложи брак на Солджъра. Еднополовата идилия на двете дами приключила безславно и всяка от тях поела по своя път. Деси се върнала в столицата, където продължава да се бори за правата на хомосексуалните хора - нещо, което цял живот е правила, а Симона останала да живее сред природата в живописното селце. За разлика от много хора, които мечтаят да прекарат старините си на спокойствие в някое село, още от дете синеоката красавица искала да живее на село, най-вече заради спомените, които имала от ваканциите при баба и дядо.

През пролетта на 2017 г. Симона се сдобила с нестандартен подарък –черно-бяло декоративно прасенце, което кръстила Йода. Миската го отгледала от бебе и го хранела с изкуствено мляко с пипета.

Грухтящият й домашен любимец спял в едно легло с нея, а докато порастне, денем Симона го разнасяла в джоба на жилетката си. Прасенцето, което уж било мини порода и трябвало да наддаде максимум до 5 кг, имало завиден апетит и постепенно започнало да наддава на тегло. „Когато ми подариха Йода, ми казаха, че ще е микро прасе и винаги ще си е мъниче”, споделя Симона. 3 години по-късно, за нейна изненада, миниатюрният й домашен любимец се превърнал в огромен шопар. Въпреки че теглото на Йода значително надвишавало това на крехката си стопанка, то обичало да се въргаля в постелята й. Освен че бил пословично чист, забавният Йода бил и доста умен. Той изпълнявал команди като „седни”, „легни” и „дай копитце”.

Симона Величкова признава, че е щастлива и на този етап не търси партньор – нито мъж, нито жена. Според мълвата, тя трудно се възстановила след житейска драма. Симона спечелила конкурса в последното шоу, организирано от Васил Папазов преди да бъде показно разстрелян.

Тъй като нямала навършени 17 години, миската била декласирана от участие в „Мис Свят”. Веднага след конкурса популярна модна мениджърка на име Мария се опитала да я продаде за проститутка в Турция. Едва се измъкнала от хотела, в който я заключили, и с много премеждия успяла да се добере до България. Още в началото на връзката им, Симона и Деси решили да започнат живота си на чисто. Избрали да се установят в село Ъглен, далеч от София, клюките, сплетните и суетата на големия град. Купили си стара къща в селото и за 2 години, с двете си ръце, превърнали постройката в нова сграда, в която делели един покрив и едно легло. Когато Деси я целунала за първи път, тя била леко смутена, но истински щастлива. Първият човек, на когото казала на сутринта, бил бащата на дъщеря й. Той се засмял и изобщо не й повярвал. Казал, че това е някаква моментна лудост и няма да продължи повече от 3 месеца. Бившият й съпруг все пак приел с разбиране ситуацията и дори бил първият, който им помогнал да ремонтират къщата. „Той е интелегентен човек. Просто искаше да съм щастлива. Беше му трудно да го приеме, но се пребори с предразсъдъците”, спомня си красивата миска. Мястото, както и целият проект получават името „Оставаме”, което е запазена марка. Симона превърнала къщата в хостел и успяла да съживи живота в селото толкова, че местните хора се чудели защо още не е предложена за кмет. 24 деца посещавали детската градина в Ъглен, около 70 хлапета учели в околните училища. Последното школо в Ъглен била затворено преди 11 години, затова Симона мечтаела да го възстанови или да изгради ново училище. Всички дечурлига в селото обичали да се събират в дома на Симона, за да майсторят всевъзможни неща за творене. В двора й има и сцена, на която се правят концерти и други детски представления. Величкова се грижела за многобойни животни. Освен кучета и котки, в двора на къщата й щъкали козички, овце, кончета, зайци, магаре, кокошки и любимият й Йода, пише 'Уикенд".