Илиана Раева с важен анализ: Вече всичко зависи от характера и волята!

Илиана Раева с важен анализ: Вече всичко зависи от характера и волята!
Гласувайте за статията

Илиана Раева, която бе избрана за Жена на десетилетието в областта на спорта, не спира с разборите си за художествената гимнастика!

„Невяна Владинова спечели златния медал в многобоя в Лисабон!🥇🇧🇬🔝
Втора е Катрин Тасева, пета е Боряна Калейн, шеста е Таня Воложанина!
Едно много важно за българския отбор състезание за жени индивидуално се провежда в Лисабон! На фона на не особено голяма конкуренция, нашите момичета направиха много силно и полезно състезание помежду си. Това беше важен старт за нас, за да видим как ще се оценят новите ни композиции.

Илиана Раева

Илиана Раева с важен анализ

Важните изводи са няколко:

И четирите ни състезателки – Неви Nevqna Vladinova, Кати Katrin Taseva, Буба Boryana Kaleyn и Таня Воложанина имат съчетания, които вече са конкуретни на най-силните състезателки в света. Композициите са много сложни, артистични, зрелищни и отговарят на тендециите на съвременната гимнастика! Момичетата ни вече имат необходимите трудности с тяло и уред, с които можем да мечтаем много смело, както никога досега!

Другото много важно нещо е, че всяка една от състезателките ни има потенциала да се бори за златен медал. Боряна с най-висока оценка до момента на състезанието 21,400, Неви шампион с оценка 21,300 и Кати със старт 20,500! Ако Катрин беше изиграла без тези груби грешки съчетанията си, вчера със сигурност щеше да се бори и тя за някоя рекордна оценка. Разбира се, при 16-годишната Таня е необходимо още малко натрупване на опит при жените, но тя с такива темпове расте, че няма да е изненада, ако още на следващо състезание “вгорчи живота” на каките и ги измести на почетната стълбичка. С тази оценка на топка 19,900, с ненаправен много скъп пирует( като стойност) и пропусната трудност можем само да се гордеем с малкото ни талантливо момиче и да си представяме каква оценка може да достигне!

Съдиите тръгнаха по навик с оценките към нас, но в хода на състезанието видяха тоталната промяна в композициите на българките и нашите момичета получиха заслужените фантастични оценки! Фантастични, защото само допреди няколко месеца беше немислимо да искаме такива стойности!
Тук е мястото да кажа, че откакто Branimira Markova пое националния отбор жени и всички се готвят на Раковски под нейно ръководство направихме огромно развитие по отношение на работа с тяло и уред. Започнахме постепенно да разучаваме най-сложните елементи с тялото, както и да развиваме работата с уреда! Нямаше как да станат нещата с магическа пръчка, но в крайна сметка днес те са факт! Огромна роля за промяната при индивидуалните гимнастички имат и личните треньори Silviya Stoyneva, Mariana Ivanova Pamukova, Bella Karatancheva, Nikolay Boev, както и хореографът Radul Roglev! Адмирации и за Margarita Budinova I Svetlin Dimitrov!

Огромна помощ имахме и от нашите съдии в тренировъчната зала Maria Gigova, Filipa Filipova, Hristiana Todorova, Мария Петрова, Даниела Велчева, Рада Вражева, Силвия Митева!

Щастлива съм, че мечтата ми за много силни български индивидуални гимнастички при жените най-накрая е факт (ансамбълът отдавна работи по тази система)! Да, искаше се време за тази промяна в подготовката им, но имах цялото търпение на света, защото виждах как се полагат усилия от страна и на Брани, и на състезателките, и на треньорите това да се случи! Работихме с много, много вяра и желание.

От тук нататък всичко зависи от характера, волята и съзнанието на всяка една!
Успех днес на финалите и на жените, и на невероятните ни девойки!❤️“

Източник: Фейсбук

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар