Диана Димитрова от "Откраднат живот" била тормозена от преподавател в НАТФИЗ!Изпълнен с превратности, знаци, а и подаръци

от съдбата, е животът на Диана Димитрова, която играе Камелия в новия сериал „Дяволското гърло”. С тази роля талантливата актриса прави силно впечатление на продуцента Евтим Милошев. Който по-късно я кани да се включи като д-р Огнянова в хитовата поредица „Откраднат живот”. [caption id="attachment_422583" align="alignright" width="300"]Откраднат живот Зорница Огнянова от "Откраднат живот" е любимка на зрителите[/caption] Само че премиерата на крими сериала е отложена за тази година, заради което и Диана става известна с участието си в „Откраднат живот”. Диана е и художник, който вече има свои изложби, а и автор на детски книги. На пръв поглед изглежда, че съдбата е благосклонна към нея, подарява й златни възможности, от които тя просто се възползва. Всъщност съвсем не е така.

Младата актриса, която на 1 април ще навърши 29 години, е трябвало да води тежки битки за всички свои успехи.

И продължава да се бори. Знае, че в актьорската професия трябва да имаш устойчивост, да си концентриран, да притежаваш още куп качества, които Диана има, благодарение на баба си, която я е отгледала. Възрастната жена научила младата актриса да вярва повече в себе си. И Диана вярва в собствените си сили. Както е сигурна, че трябва да следва знаците, които я насочват в житейския й път. „Имахме много особена връзка. Мога да кажа, че я приемах повече като майка”, казвала е Диана за баба си. Живеели в гранична зона на 25 км от Силистра и още по-близо до Румъния. Била едва на 12 години, когато майка и заминала да работи в Гърция. С баща й са разведени. Той много пътувал, живял година в Италия, а днес се занимава с пчеларство. Диана е изключително близка и с двамата си родители. „Баща ми направи кукерската маска”, споделя с усмивка актрисата, връщайки се назад към безгрижното си детство. Тогава тя облякла кукерски костюм, включила се в игрите и спечелила награда. „От много рано съм самостоятелна, което си има и своите недостатъци, особено в тийнейджърска възраст. Но така ми се случи, че важните решения в живота си винаги съм ги взимала сама, а това е доста изграждащо”, изтъква актрисата. На 15 години тя вече била убедена, че иска да влезе в Художествената академия. Диана рисува от съвсем малка, в гимназията в Силистра била в клас с профил рисуване, а когато решила да стане художник, започнала да ходи на уроци. Всъщност имала само два индивидуални урока като подготовка. „Нямах пари за повече. Приеха ме на първо място, специалност графика. Мечтата беше изпълнена”. Диана представила на уроците, с които се подготвила за изпитите, рисунки, сред които имало и портрет на баба й.

„Тя беше най-близкият човек до мен. Даваше ми съвети за гаджета, за училище, споделях й всичките си любовни проблеми. Тя ми беше приятел”, споделя Диана. Младата актрис губи баба си през 2016 г. На следващия ден трябвало да е на снимките на първи сезон на „Откраднат живот”.

Сутринта пътувала от погребението към снимачната площадка. „Ако беше жива, щеше да ми каже: „Каквото и да става, баби, отиваш и си вършиш работата. Аз съм с теб!”. В първите епизоди Диана е доста по-различна, играела малката роля на сестра Мая и едва по-късно получава водещата на д-р Огнянова. Талантливата актриса се ориентира към професията след първия семестър в Художествената академия. Диана не била съгласна с метода на някои преподаватели, които държали студентите да се придържат към техния начин на работа, да им подражават. А и имало моменти, в които чувствала неудобство, защото един от преподавателите окачвал картините й пред колегите и говорел, че те са на ниво за трети курс. „Усещах, че трябва да направя кардинална промяна”, казва тя. Въпреки че научила много в Художествената академия, а заместник-деканът опитал да я разубеди, Диана не отстъпила и кандидатствала актьорско майсторство в НАТФИЗ. Подготвяла се цяло лято с приятел актьор. Приели я на първо място. С това перипетиите не свършили, а тепърва започвали.

Диана е признавала, че в академията „човек с позиция, педагог, който има власт” й наложил тормоз в продължение на месеци.

Тя никога не е издавала името на въпросния преподавател, но е споделяла, че може би грешката й е била, че не е подхранвала егото му. Актрисата е изтъквала още, че той „прехвърля собствените си комплекси в работата си”. Психологическият натиск продължил дълго, толкова й се отразил, че в един момент Диана забелязала бял косъм на едната си вежда. За щастие успяла да се пребори. Актрисата завършва в класа на проф. Атанас Атанасов, за когото е казвала, че е страхотен. „Когато завърших театралната академия през 2015 г., съдбата реши да ме възнагради за всички преживени мъки и започна да ми дава роли, за които на онзи етап можех само да си мечтая”, споделя Диана. Вече като дипломирана актриса, тя се радва на голям успех във всички професионални сфери, в които твори. Участва в хитови продукции, прави изложби, пише детски книги. И все пак борбата продължава. Диана вече е доказала, че може да устои на бурите, а и да излезе от тях като победител. Актрисата е намеквала, че никак не е лесно, най-вече заради задкулисните игри и маските, които някои публични личности слагат пред публиката. Затова Диана страни от тези среди.

Диана Димитрова има смелостта да говори честно дори за неприличните предложения, с което е потвърждавала, че ги има не само в Холивуд. Говори открито и за личните си изпитания. Преди години е била жестоко пребита от гадже, което напуснала веднага.

След тази случка актрисата добре премисля какви хора допуска в живота си. Днес смята, че от психическото насилие боли много повече. „Думите трошат кости, нали така?!”. Сега има мъж до себе си, за когото казва, че е добър човек. Когато се срещнали, актрисата, която вярва в преражданията, се убедила, че има нещо вярно в това, което казват за влюбването от пръв поглед, пише вестник "Уикенд". А що се отнася до знаците, Диана се старае да не ги пропуска. Така, например, преди време нарисувала котарак, а малко по-късно той се появил в живота й. Тогава все още била студентка в НАТФИЗ.

Актрисата се разхождала след репетиции, минала покрай зоомагазин и първо видяла котешки лапи. Влязла, а в момента, в който я погледнал, котаракът започнал да си удря главата в стъклото.

Тогава момиченце, което Диана не познавала, влязло след нея в зоомагазина и казало, че трябва да вземе животното и да се грижат един за друг. Така и станало. Котаракът се казва Врубел и всяка вечер Диана го разхожда на каишка. „Държи се като куче”. Друг значим знак в живота й е свързан с ролята й в сериала „Дяволското гърло”. Малко преди да получи покана за поредицата, тя гостувала с моноспектакъл в Бургас. „Отивам аз на мостика, за да си направя селфи, поглеждам във водата под себе си и си казвам: „А, водолаз!”. После видях, че не е водолаз, а възрастен човек. Обадих се на полицията. Имаше много хора, но никой не го беше видял. Скоро след този случай дойде предложението за ролята в „Дяволското гърло”, който е криминален сериал, с намерен в реката труп. Как да не повярваш в такъв знак!”.