Президентът Радев уважи големия Камен Донев!Камен Донев представи първия си филм

вчера вечерта пред представители на многото спонсори и свои приятели. Въпреки че в лентата, наречена „Уют” една от главните роли изпълнява Захари Бахаров, той не дойде на премиерата, защото изпуснал полет в Германия. Сред звездите не бе и Аня Пенчева, която има малка, но доста запомняща се роля. [caption id="attachment_422703" align="alignright" width="300"]Камен Донев Лично президентът Радев уважи Камен Донев[/caption] На премиерата дойдоха Стефка Янорова със съпруга си доктор Петър Трендафилов, Бойка Велкова, Николай Сотиров, Ани Пападопулу.

По червения килим минаха и президентът Румен Радев със съпругата си Деси Радева. Която беше облечена в класическата бяла блуза и черен панталон.

За журналистите, поканени предварително и специално от разпространителите, не се намери място в залата. И те трябваше да си купят билет за друга зала, за да гледат филма, който определено разочарова. Той събира в едно три пиеси на Донев и затова е доста дълъг и на места ненужно протяжен. Ясно си личи когато започва едната пиеса и свършва другата, вместо те да са органично преплетени в сценария, дело на Донев и Борис Радев. Актьорът е заложил на сигурно. Като е вкарал много народни песни и свирни, любими на публиката му, но от това губи действието във филма. Хуморът пък бе твърде елементарен за една истинска кино сатира. Но публиката искрено се забавляваше на старите и повърхностни смешки като падането на пияница или спъване в краката на съседа по маса. Донев специално благодари на оператора на „Уют” Гео Иванова, но очевидно не е видял как работят колегите му в други филми, па макар и за телевизия като „Дяволското гърло” и „Денят на бащата”. Попадение на Камен Донев е актьорският състав, който се раздава максимално във филма, макар че на места е ненужно патетичен.

Донев е подготвял лентата цели две години, затова буди недоумение защо не е отделил повече време за монтажа, който да прикрие недостатъците на лентата. Но очевидно е преценил, че филмът напълно ще задоволи неговите почитатели.

Те дълго се смееха на скечовете му и със сигурност ще напълнят киносалоните, за да видят дебюта на любимеца си, но киноманите определено очакваха повече от Камен Донев. Източник: woman.bg