Елена Йончева обясни откъде са имотите й!"Всички имоти, които притежавам

, са обезщетение за земя, купена от моя дядо в София през 30-те години на миналия век". Това заяви пред журналисти във Велико Търново водачът на листата на БСП за предстоящите евроизбори Елена Йончева, предаде агенция "Фокус". [caption id="attachment_423917" align="alignright" width="300"]Елена Йончева Елена Йончева разкри истината за имотите си[/caption] Тя обясни, че предците й са от Панагюрище. И са се пренесли в София през 1924 година, когато са придобити и земите.

„Впоследствие те са предоставени за построяване на кооперация, в замяна на което са получени и имотите, за които някои медии вече писаха“, категорична бе Йончева.

Тя поясни, че няма никакви притеснения относно евентуални разследвания към нея. Относно въпрос дали трябва да се стига до връщане на европейски средства заради някакви нарушения, тя отговори, че подобно развитие е неприемливо. По думите й то може да се избегне със съвместните усилия на гражданите, управляващите и на журналистите, които трябва да имат свобода. "Трябва да има усилия и от страна на Брюксел, на съответните контролни органи. Смятам, че тези съвместни усилия, ако действително има сериозна работа, ще предотвратят това да се стигне до връщане на средства. Ако все пак то стане факт, те трябва да се върнат от тези, които са ги откраднали. Защото България има проблем не с корупцията, а с грабежа, огромния грабеж“, каза още Елена Йончева. Като пример за думите си тя даде последния доклад на Европейската комисия от февруари тази година, в който се посочва, че над 2/3 от сигналите за корупция на „видни политически личности“ не се разследват.

„Нали не смятаме, че се започва и завършва с Цветан Цветанов и Делян Добрев. Не! Става дума за цялата тази политическа класа, която ни управлява 10 години, и която усвоява тези фондове. Нека те да ги връщат“, допълни водачът на листата на БСП за евроизборите.

Според нея „апартаментгейт“ е само върха на „огромна грамада“, в която става дума за сметки в чужбина за стотици милиони и огромни имоти по целия свят.