Тайната любов на Елена Йончева излезе наяве!Любовната биография на Елена Йончева

е наситена със скандални връзки. Заради публичността на дългогодишната й връзка със Сергей Станишев останалите й партньори не са имали шанса да бъдат огрети от светлините на прожекторите. [caption id="attachment_425743" align="alignright" width="300"]Елена Йончева Елена Йончева имала бурна любов с чаровния французин[/caption]

Под секрет обвинената в пране на пари депутатка от БСП пази авантюрата си с френския оператор Стефан.

Отношенията на Елена и парижанина се зараждат в промеждутъка между раздялата й със Сергей и срещата й с настоящия й партньор Пламен. Работата срещнала Йончева и френската й тръпка. В онзи момент обаче тя била твърдо против личният й живот отново да бъде на показ. Но той пуснал тяхна обща снимка, за да засвидетелства топлите си чувства към нея. Потаен и загадъчен, за френския приятел на Елена до ден днешен се знае твърде малко.

Единственият известен факт за него у нас е, че е родом от Париж. И, както Елена неколкократно в интервюта е отбелязвала, името му Стефан се произнасяло с ударение на последната сричка, пише Ретро.

Когато той разбрал, че журналистката прави поредица материали за родината си, Стефан моментално поискал да види България и дошъл на гости при нея. За него тогава тя казва многозначително: „Моят оператор - французинът Стефан, е влюбен във всичко българско“.

На въпрос в интервю влюбен ли е Стефан и в нея, Елена отговаря по следния стратегически начин: „Да, той наистина е влюбен. Влюбен е в България“, но по-късно връзката им излиза наяве благодарение на нейни колеги.

Каква обаче е причината да се разделят, не е ясно. Дали разстоянието или появата на архитект Пламен Тодоров в живота й, така и не се разбира. Но и до ден днешен тя не обичала да говори нито за французина Стефан, нито за първата си любов - социолога Дочо Михайлов, който е единственият мъж, успял да я отведе до олтара. Двамата били състуденти в Московския университет през 90-те години, когато Елена следвала журналистика, а той – социална психология. Интересното е, че любовта им пламнала пред очите на следващия важен мъж в живота й – Сергей Станишев. Три години след започването на романа им те се оженили. За да угоди на семейството и роднините си, журналистката облякла бяла рокля и се врекла във вечна вярност на силистренеца, който е потомък на един от най-известните ни революционери и носи негово име, в софийски храм.

Тържеството било съвсем скромно и макар първоначално всичко да тръгнало по мед и масло, само 2 години след встъпването в брак Елена пожелала да напусне съпруга си, привлечена от идеята да прави голяма кариера.

Разводът бил по взаимно съгласие и преминал изключително цивилизовано, като нито един от двамата съпрузи нямал претенции към другия. Към днешна дата Дочо има друго семейство и не поддържал връзка със скандалната депутатка.