Любо Киров разтърси с признанието си!Любо Киров винаги е говорил открито

за вярата си. Дори от сцената, както направи през юни, миналата година по време на концерта си в Античния театър в Пловдив. Тогава той призна за разговорите си с Бог и трогна многобройната публика. [caption id="attachment_425751" align="alignright" width="300"]Любо Киров Любо Киров разговаря с Бог[/caption]

Близките му, както и най-верните му фенове, знаят, че Любо е изучавал теология, но убеждението му в неоспоримата Божия сила се появява още, когато е едва на 18 години.

По-късно, животът го изправя пред изпитания, които още веднъж утвърждават вярата му, пише вестник „Уикенд“. Любо открива Бог като тийнейджър, но не подтикнат от някой повратен момент. „Не ми се е случвало нищо драматично, за да си задам въпроса: „Защо ме има?”, споделял е певецът, роден в Плевен. Тогава не намирал особен смисъл в кръговрата, в който човек се ражда, когато не иска, живее по някакво стечение на обстоятелствата, и точно когато става най-интересно, трябва да си „ходи”, пак когато не иска. „Двата основни пункта не са по твой избор, а през цялото време се биеш в гърдите: „Аз, аз, аз”. Казах на Господ: „Ако те има, дай ми знак”. И тогава емоционално се промени нещо в мен, и започнах да си отговарям за секунди на всички тези притеснения. Всяко действие на човека, дори на невярващите, се случва заради вяра”, разказва Любо. Воден от духовните си търсения, той учил теология. Основната причина за този му избор е абсолютната му сигурност, че има смисъл човек да вярва в Бог. И най-вече въпросите, които започнал да си задава още като тийнейджър. А именно – какъв е смисълът и значението да минаваме през всичко това, което ни се случва, и то за не много дълго време. „Сякаш за миг животът изчезва и се случва в края на живота да си кажеш: „Като миг всичко се претърколи през мен, какъв беше смисълът на цялата тая работа”. Радвам се, че си зададох тези въпроси не като възрастен, а като по-млад човек”, споделя Любо Киров. Смята, че намира отговори, защото е задал въпроси. Тези интереси го насочили към теологията, която му помогнала да подреди по-добре и въпросителните, и отговорите. Разговорите му с Бог са чести, откровени и винаги завършват със сълзи. И въпреки че вярата на певеца не е провокирана от някакъв житейски обрат, именно изпитания утвърждават убежденията му в силата на Всевишния.