Къци Вапцаров напира да става директор на БНТ!Осем кандидатури за нов генерален директор

на Българската национална телевизия (БНТ) бяха внесени днес в Съвета за електронни медии (СЕМ). Документи се приемаха до 17 ч. Самият избор ще е на 5 юли. [caption id="attachment_426844" align="alignright" width="300"]Къци Вапцаров Къци Вапцаров се цани за шеф на БНТ[/caption] Без изненади се кандидатира сегашният временно изпълняващ длъжността, доскоро програмен директор - Емил Кошлуков. Той се счита за фаворит.

Сред останалите имена има и "екзотики" като... Къци Вапцаров, както и дългогодишни кадри на БНТ, някои от които участваха в конкурса и през 2017 г.

С предсрочното напускане на Константин Каменаров веднага се спрегна името на Кошлуков като почти сигурен кандидат за постоянен шеф. Кошлуков направи опит да оглави БНТ през 2017-а и дори се считаше за фаворит. Спъна го обаче доказването на "трудов стаж" в телевизия, каквото е изискването на Закона за радиото и телевизията (ЗРТ), а опитът му в партийната телевизия "Алфа", собственост на "Атака", постави СЕМ в неудобна ситуация - да решава обвързан ли би бил евентуалният нов генерален директор с партии (особено с отправящи откровено русофилски послания). Днес Кошлуков вече има въпросния стаж. И даже се счита, че е сигурният бъдещ генерален директор. Зрителите на телевизията го помнят и с показването на среден пръст в ефир, заради което БНТ бе наказана от СЕМ с глоба. Сред изненадите е популярният телевизионен водещ на забавни предавания от близкото минало - Кръстю Вапцаров, по-известен като Къци Вапцаров. Завършил е актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ, след това се дипломира като филмов режисьор. На широката публика е по-известен с игрите на късмета. Започва в БНТ със "Супершоу Невада", където изгря и звездата на Гала, следват "Риск печели, риск губи" (БНТ) и "Кой е по-, по-, най-" . Продуцент е на риалити формати като "Горчиво", "Любовни игри". През 2012 г. се включи в четвъртото издание на риалити формата Vip Brother, а три години по-късно повтори и в Big Brother All Stars. Участва и в "Като две капки вода". Автор е на двутомника "Секс за душата". В своята творческа биография има шест филма. Кандидатира се и Сашо Диков, което той сам неотдавна обяви, че ще направи. Бившият спортен журналист в момента води свое предаване по телевизия "Евроком". Професионалният му път минава през БНТ, Канал 3, Нова телевизия, а преди "Евроком" - бе програмен директор в обявената във фалит преди месец "Би Ай Телевизия". Източник: clubz.bg